Förlossningen – menad för par

I går var jag på andra och sista delen av förlossningskursen. Att bara klara mig i genom den utan att svimma var en bedrift för mig, jag har nämligen en megatöntig fobi för både nålar och blod (har svimmat ett antal gånger av detta), men en annan jobbig sak var att all info om förlossningen riktade sig till par. Exempelvis ”ta hand om din partner, ta på henne, massera henne” eller ”ha en filt mellan er när ni sover och ta med till sjukhuset så att babyn kan känna era dofter”. Och ”samlag kan sätta i gång förlossningen”. Vi tänker ju varken tvångssova eller tvångsligga tillsammans när vi inte är ihop. Och sen alla kära par på plats! Killar som skalar apelsiner åt sina flickvänner och tittar kärleksfullt på dem – ja, det skaver lite att inte få tillhöra den där tvåsamheten ibland. Även om kursledaren var superbra, och att min babys pappa var med, så kan man ju inte låta bli att känna sig exkluderad som singel.

[youtubeplay id=”mbpxE8Yz4_c” size=”medium”]

Och på tal om förlossning… Har ni sett det här klippet från ”The Kardashians” när Kourtney drar ut sin lilla dotter Penelope? My god. Jag vill göra samma sak.

 1. S skriver:

  Hej Annika!
  Jag jobbar som barnmorska och vill bara dementera att sex skulle sätta igång en förlossning, det gör det inte! Den kommer igång när kroppen är redo och är inte kroppen redo, dvs du blir överburen så hjälper sjukvården dig. Det här med en filt som bebisen kan snusa på…ja det låter väl fint men herregud, bebisen kommer ändå att ligga hud mot hud hos dig och pappan antar jag, så strunt i det med. Detta kommer gå galant, tro på dig själv!

 2. Jonna skriver:

  Haha hur tusan nådde hon dit ner är min första tanke, och varför skriker hon inte?! Epidural gissar jag 🙂 Själv hade jag bara lustgas och lät som ett urdjur när jag krystade, hörde inte vad någon sa på grund av allt brölande. Det där såg ju riktigt fridfullt ut och smått orealistiskt 🙂

 3. Kat skriver:

  Jag har full förståelse för den jobbiga känslan av att hela barngrejen bara verkar vara för par. Jag genomled föreläsningar, kurser och diskussionsgrupper med bara par under min graviditet. Å senare på öppna förskolan och i föräldragrupper har jag störts av den där tystnaden som uppstår när jag berättat att jag är ensamstående. Vad är det för konstigt med att skaffa barn själv? Genom alla tider har det funnits kvinnor som burit, förlöst och uppfostrat sina barn på egen hand, det är inget unikt. Så sluta behandla oss som ett undantag. Jag ser upp till alla mammor men lite extra dessa som fixar allt på egen hand, jag vet att man som mamma får en fruktansvärd styrka och uthållighet. Jag har själv gått där natt efter natt efter natt, vankat, vyssat och burit. När hela kroppen värker och tårarna strömmar av utmattning och man bara fortsätter och fortsätter som en dura cell-kanin för att det inte finns någon annan som kan ta över. Min belöning kommer när jag ser min son sova sött, le eller skratta mot mig och jag vet att jag har all hans odelade kärlek och han min.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..