Vagina + penis – kondom = kan bli baby

Jag har fått några få kommentarer/frågor om jag verkligen talade om för pappan till barnet att jag inte skyddade mig den gången jag blev gravid. Typ som från Stefan här: ”En fråga dock: Talade du om för killen att du inte hade skydd mot graviditet?”.

Den frågan alltså… Som att mannen inte har nånting med skydd att göra. Som att han inte kan fråga själv? Det är skrattretande, Stefan. Du dumförklarar dig själv med den frågan. Som att männen bara: öh, okej, asså, men då kör jag för hon har inte sagt nåt om att hon inte skulle äta p-piller, höhö.

Alla får väl ta ansvar för sina egna handlingar, se till att skydda sig om de inte vill få barn. Män som kvinnor. Kondom! Det är väl inte svårare än så.

Men för att stilla er som undrar: Jag hör till dem som inte vill proppa min kropp full med hormoner (kommer aldrig att göra det), som pappan till barnet visste. Antingen väljer man en hederlig gammal kådis eller så drar man ut (jag säger inte att det är en säker metod). Det slarvades med denna gång, som så många gånger tidigare. Jag är mänsklig, precis som den blivande pappan. Vi slarvar, du slarvar, alla slarvar! Och i det här fallet har slarvet lett till en fantastisk grej som vi bägge ser fram emot.

För övrigt, ni vet att forskare har tagit fram p-piller för män, va? Det är bara det att män tydligen inte är redo för att äta hormoner än – något som kvinnor gjort sedan 50-talet…

 

 

  1. Maria skriver:

    Så bra skrivet!! Tycker även att tjejer är väldigt snabba med att döma om man berättar att man inte äter p-piller.. Som att det skulle vara det normala.. Får ofta höra att det är oansvarigt av mig att jag inte äter p-piller, hallå det är min kropp? och jag är medveten om att jag kan bli gravid utan kondom! Du är grym!

  2. Liljan skriver:

    Alltså tack gode gud för att du finns. Jag är gravid och semi-singel: förhållandet till pappan är fram och tillbaka, hit och dit. Hade känt varann bara någon månad när jag blev gravid. Och, jag blir GALEN på när folk frågar om vi hade skydd och hur det här misstaget gick till. Vad fan liksom?? Le bebé är högt älskad och efterlängtad, och vi är faktiskt två vuxna som hade oskyddat sex, väl medvetna om möjliga konsekvenser. Suck.

  3. Annika Leone – I love you!!!!!!!!!!!!! Lycka till med bebisen, så jävla spännande att följa dig och din resa!

  4. V skriver:

    Äter inte heller några hormoner. Är 33 år idag och vi har kört avbrutet/säkra perioder sedan vi blev ihop för 10+ år sedan. En graviditet har det blivit på de åren och den var planerad så för oss fungerar det utmärkt. Möjligen att jag kan testa spiral eller något senare men det får bli när jag fått de barn jag vill ha. Innan dess vill jag inte ”laborera” med kroppen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..