Det blir en stoooor baby

I dag var jag på MVC. Möttes av sju par (jag räknade) och en ensam tjej. En kvinna i ett par grät. Det var sjukt sorgligt. Man förutsätter ju direkt att det är nåt knas med hennes graviditet och det är nästan som man skäms när man sitter där med störst mage av alla. Hoppas hon bara hade en hormonattack.

Och på tal om min mage. Nu är jag i vecka 35+3 och ligger över den där livmoderkurvan. Barnmorskan (en fantastisk sådan!) konstaterade: ”Ja, det är ingen minibebis du har i magen i alla fall”. Kändes bra. Skönt med en rejäl bebis, tråkigt för mitt vaginahål.

Jag är så sliten, så jag gjorde om bilden till svartvit. Försöker lura er att tro att jag är snyggare än vad jag egentligen är…

 1. Annika! Jag måste säga att jag fullkomligt älskar din blogg.

 2. M@rie skriver:

  Jag har fött två barn, ena vägde 3.5 det andra 4.5. Ingen skillnad alls att föda dem, Som sagt kroppen anpassar sig.

 3. Maria skriver:

  Jag har fött ett stort och ett litet barn – det stora var lättare att krysta ut. Så oroa dig inte för det. Stort är bra – då har de lite att ta av.

 4. Marie skriver:

  Stor bebis är ofta stark bebis och det är bra! Dom går ju ner i vikt första dagarna också om man ammar, då är det bra att ha lite att ta av. Och som någon annan skrev så är det huvudets storlek som är avgörande för förlossningen.. Jag fick en tjockis med litet huvud, jättebra!

 5. Maja skriver:

  Usch vad hemskt med den gråtande kvinnan, fick en klump i magen nu 🙁 Är i v 34+2 och det enda jag kommer att sakna med magen är ”avställningsytan” den innebär när man sitter ned. Perfekt att ställa smoothien på och sörpla i sig med ett sugrör. No hands no hands, gött! 😉 Tack för en superhärlig blogg!

  1. Tack! Ja, avställningsytan… Kommer inte heller att sakna den.

   1. O. skriver:

    haha, Annika: Hon skrev ju iofs: ‘Det ENDA jag kommer att sakna är avställningsytan’.
    HAHA!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..