När jag blev grundlurad i kärlek

Har ni sett filmen ”Catfish”? Ni vet den där dokumentärfilmen om en kille som inledde ett förhållande med en tjej genom facebook – och sen visade det sig att hon inte alls var den hon utgett sig för att vara. Den är riktigt obehaglig. Nu gör han som blev lurad, Nev Schulman, en tv-serie med samma namn på MTV – och jag är besatt av den.
Men när jag kollade häromdagen slog det mig – har jag råkat ut för en ”catfish” (en person som skapat en fejkad personlighet på social medier)!?

För ett par år sedan mejlade en kille mig. Han hade läst en krönika jag skrivit i Expressen och skrev: ”Om du kommer till London nån gång, ta ett glas vin med mig”. Och efter en tids mejlväxling med denna London-svensk inledde vi nån sorts relation genom FB, sms, msn – men inte i telefon (av nån anledning kändes det för mycket). Vi hade samma intressen och han jobbade inom tv-spelsbranschen (jag gillar att spela). Vi skickade bilder till varandra, fina ord och ja, jag gillade verkligen honom fast jag aldrig träffat honom IRL. Det nästan som att vi var tillsammans.
Han började kalla mig för älskling och grejer. Detta höll på i ett år ungefär.
Till slut blev vår nyfikenhet så stor att vi bestämde oss för att ses: Jag skulle åka till London över en helg!
Vi började planera resan. Vad vi skulle göra. Var han skulle möta mig.
Han insisterade på att jag skulle bo hemma hos honom, men jag tyckte att det var bättre att ta in på ett hotell. Tänk om allt skulle kännas fel ändå. Jag bjöd även med min väninna som backup-stöd. Hon ville shoppa, jag ville ha romantik.
På fredagen landade vi äntligen i London.
Pirrig i hela kroppen gjorde jag mig i ordning. Och väntade.

SMS-konversationen:
T, 17.15: Jag är lite försenad här på jobbet, men snart klar hoppas jag 🙂
Jag, 17.20: Ok, inga problem, hänger på hotellet så länge.
Jag, 20.17: Hallå, hur går det?
T,  20.30: Inte klar än. Men snart 🙂
Jag: 21.40: Seriöst, vad händer?
T: 21.46: Hej, det här var kanske ingen bra idé ändå. Känner mig taskig mot tjejen jag träffar;). Sorry 🙁

Behöver jag säga att jag inte haft nån kontakt med honom (han har försökt ett antal gånger) efter det? Lustigt också är att han inte längre finns på Facebook. Så vem har jag egentligen haft kontakt med? En kille, en tjej, en farbror, en tant eller bara en idiot? Jag har ingen aning. Bilderna på honom kan ju ha föreställt vem som helst. Hur som helst så använde han för många smileys i den där sms-konversationen.

 1. Nika skriver:

  Oj! Vilket as! Man slutar aldrig förvånas.

 2. Malin skriver:

  Vilken rövhatt till människa alltså!

 3. Malin skriver:

  Vilken skitstövel att lura dig till London också! Man slutar aldrig förvånas över hur elaka människor kan vara….

  1. Det blev en dyr och usel dejt helt enkelt.

 4. Emelie skriver:

  Det där berättade Hannah Widell i en pod att det hade hänt henne också! Precis samma sak, har för mig att det också var London!

  1. Men shit! Tänk om det var samma kille. Måste lyssna på podden…

  1. Carin skriver:

   Nej det var ingen kille hon träffat på nätet, det var en kille hon dejtat till och från i Sthlm! Som hon sen skulle åka & träffa i London..

   1. Aha, så ingen hon inte hade träffat? Måste lyssna ändå!

 5. sara skriver:

  En riktig fegis/tönt/idiot som inte vågade fullt ut! Han ville väl bara ha lite online spänning!

  1. Precis. Sen när det kom till kritan fegade han ur. Jaja, men jag behövde i alla fall inte undra över hur han var längre. Han bevisade bara att han var en idiot.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..