Bussen som får mig att svimma

En pinsam bekännelse – jag har aldrig gett blod. Jag vill göra det, men som jag nämnt här tidigare har jag en sprut/blod-fobi som ofta leder till att jag svimmar. I dag står blodbussen utanför jobbet. Och varje gång den gör det så blir jag snurrig i huvudet och lite kräkfärdig. Hur ska detta fungera under förlossningen? Jag är inte rädd för att föda eller själva smärtan, jag är rädd för nålarna som ska lindra smärtan. Eller mest rädd för att svimma. Speciellt när babyn är på väg.

 1. E skriver:

  Jag är livrädd för nålar, blodprov framförallt och kanyler (spruta går bättre) och svimmar ganska lätt. Jag var mest nervös över det innan min första förlossning. Jag hade därför bestämt mig för att jag inte skulle ha någon bedövning. Därför blev jag helt ställd när de ändå skulle sätta en kanyl på mig, bland det första de gjorde när jag kom in på sjukhuset! Det är utifall det skulle hända något, så kan de spruta in vad som behövs snabbt. Så var förberedd på det!

  Det bästa är när man har riktigt ont, då bryr man sig inte om nålarna, kanylerna. Så var det när jag skulle få epidural, då gjorde det så himla ont att jag inte brydde mig och det fanns inga tendenser till svimning. Och lustgas, se till att bli så borta som möjligt! För mig har det också hjälpt att jag legat ned hela tiden, då är det mycket svårare att svimma. 🙂

 2. Em skriver:

  Åh, förstår precis. Jag är sjukt nålrädd, svimmade två gånger under förlossningen (som tur var låg jag redan ner så ingen skada skedd…) då de skulle sätta en kanyl i handen, och trodde allvarligt talat att jag skulle dö när jag var tvungen att ta epidural inför ett akutsnitt. Kan tänka mig att lustgas hjälper! Det finns inte här där jag bor (utomlands), hade varit intressant att testa annars 🙂

 3. Anna skriver:

  Oberörd ska det vara såklart

 4. Anna skriver:

  Är också väldigt spruträdd och har svimmat nästan vid varenda spruta som jag har tagit. Men jag var så hög på lustgas att jag var helt orädd och berörd av epiduralen (den var det som jag fasade allra mest inför). Så det finns stor chans att du inte kommer att bry dig. Men skriv det i brevet så att de vet om det. Du är cool som skaffar barn på egen hand. Kämpa på!

  1. Åh LUSTGAS!!!!! Kommer att bli min räddning!

 5. SaraG skriver:

  Det har aldrig varit så farligt att jag svimmat men jo, till skillnad från kommentarerna nedan så brydde jag mig visst om nålar mitt under värsta förlossningssmärtan. Fick typ panik när de ville sätta dropp på mig, vilket jag såhär i efterhand tycker är rätt kul 🙂 Precis som du var jag innan mer rädd för nålar vid eventuell bedövning än vad jag var för smärtan men man måste faktiskt inte ta ryggbedövning även om det känns som att alla pratar om det. Jag klarade mig utan och jag håller tummarna för att du gör det också!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..