Mitt förlossningsbrev

FÖRLOSSNINGSBREV

Mitt namn: Annika Leone

Smärtlindring jag önskar mig: Droga mig med lustgas först och främst. Är nål/blod/spruträdd!

Läkemedel jag haft reaktioner på förut:

Antibiotika.

Barnmorskans roll under förlossningen:

Min guide, jag kommer att göra allt denne säger till mig att göra.

Pappans roll under förlossningsförloppet:

Viktigt att veta att vi inte är ihop. Tvinga honom därför inte att massera mig eller ta på mig. Det kommer bara att bli jobbigt för oss.

Vilken ställning vill jag föda i:

Den som får henne att ploppa ut snabbast!

Vad jag oroar mig för:

Att babyn ska fastna.

Vem tar beslut kring mig och barnet om jag inte kan/orkar:

Jag vill inte dö!

Tankar kring igångsättning:

Kör bara!

Efterbördsskedet:

Jag vill behålla min moderkaka för framtida recept.

 1. Malin skriver:

  Det är konstigt det där med förlossningar… ”om du känner att jag torkar lite så är det för att det kommer lite bajs” sa barnmorskan när jag födde tvåan (inte i tvåan, hahaha). och jag ba: ”jaha”. Alltså det finns nog ingen annan gång i livet som man är så naken på alla sätt och inte bryr sig.
  Det är ju bland annat det som är så häftigt med att föda barn.

 2. Maja skriver:

  Haha din sjuka jävel! Det är så uppfriskande att läsa din blogg, jag har ca 4 veckor kvar till nedsläpp och behöver verkligen sådana här ”avdramatiserande” texter. Lycka till med allt! Kram

   1. Maja skriver:

    Åhh, då får vi higfivea i korridoren! 😉

 3. Alltså dessa flashbacks… hahaha. Mitt första förlossningsbrev var lika långt som Koranen. De måste ha smällt av då de läste det. ”Jag vill absolut få lavemang, jag vill INTE bajsa på mig!” och så trodde jag att DE skulle ”fixa” detta men sköterskan bara gav mig en flaska, en klapp på axeln och liksom ”Jaha, lavemang var det, det går bra att gå till toaletten och föra upp detta”. Och jag vankar iväg som en flodhäst till tjotta, har VÄLDIGA problem med den där flaskjäveln, lyckas fjösa upp typ en halv ml och går sen stolt tillbaka varpå hon skakar på huvudet och säger: ”Nej, alltså HELA flaskan ska gå åt”. Och så är jag panikslagen över att spricka och tjatar som en galning hela förlossningen om ”jag vill inte spricka, hur ska jag stå för att inte spricka? Jag ska stå och inte ligga? OK. Jag ska smådansa och gunga lite? OK.” Som om DET vore viktigare än bebisens bästa. Eller den här: ”Jag vill inte under några omständigheter höra: ‘Det är försent för epidural’, för jag VET att det aldrig är försent. Och jag vill inte ha någon prao som ska lägga ryggmärgsbedövningen.”

  1. Haha, bra att du påminde mig om lavemang! Men jag frågade en barnmorska
   hur mycket man bajsar typ. om man gör det. Hon svarade ”det är ju ingen
   gödselhög direkt”. Det känns ändå bra.

   1. Jina skriver:

    Hej!
    Självklart ska du göra det som känns bäst för dig men som en motvikt mot dem som vill ha lavemang kan jag säga att jag inte ville ha lavemang då det finns många undersökningar som visar att det är bra för bebisen att få i sig lite ”bajsbakterier”. (jag önskar att jag kunde ge dig en källhänvisning men just nu hinner jag inte sitta och leta reda någon) Annars får den i sig en större andel sjukhusbakterier och de är ju inte alltid så roliga. Sen när det väl är dags är chansen stor att du inte har särskilt mycket tid att tänka på det där med att bajsa på sig (om man inte är väldigt fokuserad vid det kanske)
    Många tycker ju att det känns som om de håller på att bajsa på sig när det är dags att krysta, just det kände jag inte men nog 17 var det ett väldigt tryck nedåt. Om det pressas ut lite bajs tillsammans med allt annat är barnmorskorna vana och tar hand om det på ett diskret sätt.

    Jag hörde om ett forskningsprojekt där man konstaterat att bebisar som föds med kejsarsnitt har 30 % lägre variation av bakterier i tarmen och att man börjat testa att ta en trasa och dra mot mammans snippa för att sedan dra den i ansiktet på bebisen för att ge den fler nyttiga bakterier 😛

    Det ska bli spännande att höra vad du tycker om förlossningen och jag hoppas att du får en häftig och fantastisk förlossning! 🙂

 4. sarjon skriver:

  Framtida recept. Du är ju för rolig! 😀 Det kommer att gå fint! Det är den coolaste upplevelsen ever och man är så sjukt stolt över sig själv efteråt. Med all rätt ska tilläggas!

  1. Jag funderar på att mejla olika kockar och fråga ur dom hade tillagat en moderkaka, men har ännu inte vågat…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..