Den oönskade antipeppen

Att folk gillar att dela med sig av sina preggo-erfarenheter är ju bra. Speciellt när man oroar dig över saker och man får höra ”så var det för mig också, jag tror det är normalt”. Men jag blir inte direkt lugnare eller gladare av att få höra exempelvis:

”Va, rör hon sig inte lika mycket? Min bebis rörde sig hela tiden”
Ok, detta gör mig bara nojjigare. Säg hellre ingenting.

”Räkna med att gå över tiden två veckor. Men hoppas inte, den tiden var vidrig. Psykiskt påfrestande. Jag mådde jättedåligt”
Ska jag ska bli deprimerad och gråta i två veckor?! Och är det verkligen så för alla?

”Borde inte du ligga hemma och vila? För visst är du över tiden?”
Jag vet att jag är stor, men behöver jag höra det varje dag? Nej. Jag vill heller inte oroa mig över att hon är för stor för att kunna komma ut.

Nu ska jag äta en skål med pasta (det blir man tydligen också deppig av enligt en ny undersökning). Trevlig kväll!

20131031-193808.jpg

 1. Jag gick 16 dagar över och såg till att göra det till värsta roliga tiden. Åt på restuarang typ varje dag, fick massage, manipedi, gick på bio, allt jag kunde komma på. Och sov. Och när jag var 13 dagar över åkte vi på badutflykt till Ekerö. Var ungefär lika stor som du men mådde toppen. Så det behöver inte vara överjävligt.

 2. Elin skriver:

  Min unge var en sån där unge som vissa dagar inte rörde sig så mycket. Under hela graviditeten var han rätt ojämn i sitt rörelsemönster och jag hade ångest varje dag. I mitten av graviditeten skulle folk ofta klämma ur sig käckheter såsom ”Nu sparkar han väl hela tiden!” eller ”Du har väl inte en lugn stund nu!”. Eh. Fick sammanlagt två rejäla sparkar under hela graviditeten. Han roade sig mest med att buffa lite lätt då och då. Mot slutet var det var alltid extra festligt att höra saker som ”Ja min äldsta sparkade ända fram till förlossningen och under förlossningen”, ”Jag hade inte en lugn stund! XX levde rövare därinne!” etc etc. Baaaah. Åk in och kolla om du är orolig och var uppmärksam på förändringar men ha också i åtanke att vi är många som haft lugna bebisar därinne utan att något har varit fel! Heja dig!

 3. Ems skriver:

  Jag gick över 11 dagar och hade skoj under tiden. Jag fikade på stan, jag läste böcker, jag sminkade mig i typ 4 timmar och fotade mig i spegeln och tvättade sen av allt. Jag levde som vanligt helt enkelt. Min bebis vägde 4410g och det gick också bra. Och hon rörde sig mindre vissa dagar och mer andra…
  Så skit i dom där idioterna som skriver saker som gör dig orolig.
  Ps. Jag tycker du är grymt foxy som gravid…hade gärna sett ut så där när jag var preggers.

 4. Jina skriver:

  Så fantastiskt många bra kommentarer och peppning!
  Jag blir alldeles varm och glad =)

 5. Alex skriver:

  Äsch, jag gick över 9 dagar och visst var det lite märkligt det där vakuumet som uppstår, att du väntar på nåt skitstort som kan hända _närsomhelst_. Men vidrigt, nej, mest sjukt pirrigt. Jag passade på att kolhydratladda och okynnessova middag. Så nej, det behöver inte alls vara tokvidrigt för alla. Dock att det ju inte alltid är världens picknick att vara gravid, men det var det ju inte i v 9 eller 34 heller. På det hela, sjukt fet grej att få barn.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..