Vad ska bebisen heta?

Jag har inte bestämt mig för namn på babyn är. Farmors namn, Nicolina, har varit arbetsnamnet, men jag har några andra i åtanke. Måste bara se henne först! I senaste numret av Vi föräldrar gravid tas det upp några namntrender. Bland annat den könsneutrala med namn som Kim, Robin, Toni och Alex. Tydligen är svensk-nordiskklingande namn superheta också. Typ som Sigrid, Juni, Saga, Ebbe, Svante, Tore och så vidare. Hur var det för er? Var det liksom självklart vad ungen skulle heta när den kom, eller tog det ett tag?

Saga (Sofia Helin i ”Bron”) – ett hett namn”.

 

 

 1. amanda skriver:

  I slutet av graviditeten ”bestämnde” vi att hon skulle heta Belle(uttalas Bell) det betyder vacker på franska. Vi ville se henne innan det va spikat men så kom hon och det va en Belle <3 gratis till bebisen 🙂

 2. Lilly skriver:

  Hejar också på Nicolina. Är så trött på de där sk ”Nordiska” namn. Fram med något nytt. Gillar också Valentina 🙂 Lycka till

 3. Anna skriver:

  Jag har aldrig fattat detta med ‘att inte se ut som sitt namn’ .. jag har alltid känt att mitt barn ska heta det jag säger han ska heta. Punkt slut. Sen har ju jag iofs kontrollbehov deluxe och bara ska ha saker och ting som jag bestämt =) Vi (okej mest jag då) bestämde oss för Charlie så fort vi fick veta det var en pojke .. lite svårt också iom att det var det endaste enda namnet vi båda kom överens om och gillade så hade liksom inget annat alternativ haha jobbigt om vi skulle få fler pojkar .. Vår son heter iaf Charlie Spock Gillis. Och ja, det är Spock som i Star Trek =)

 4. O. skriver:

  Har inga egna barn.
  Men när jag själv föddes så var det ‘bestämt’ att jag skulle heta Emma.
  Och när jag kom sa pappa högt och klart:
  ‘Det här är ingen Emma! Det här är en Ofelia!’
  För övrigt efter sänggaveln i sängen jag är ‘gjord’ i. 😉
  Gulligt ändå kan jag tycka. Han gick på känsla. Och mamma höll med!

  Jag tror att det kan vara mycket så.
  Att man tänkt sig ett namn så länge och sedan bestämmer sig för ett annat när den kommer ut.

 5. Helena skriver:

  Var glad att du inte behöver bestämma dig direkt! I Belgien där jag bor är det bråttom-bråttom med namnet då alla barn ska registreras hos kommunen samma dag de är födda. Med vårt första barn var vi inte beredda på det och valde mellan två namn. Sjukhuspersonalen stressade oss och var säkert inne fem ggr och frågade om vi inte bestämt oss! Med barn nummer två var vi plötsligt ”rutinerade belgare” och namnet var klart innan.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..