Nyårslöfte – bara ett

Efter som Mjölkgrisen vill ammas varannan timme på natten och min rygg är slut som artist, så har jag bara ett nyårslöfte: Ha tålamod med bebis, bli inte arg! Det är inte hennes fel att hon ärvt sina föräldrars bottenlösa aptit och att jag fått en rygg som endast Quasimodo skulle tacka ja till (nån som har tips på nån grym naprapat i Stockholm?).

Ibland när jag ligger och ammar henne på natten brukar jag, förutom att ligga och sniffa in hennes doft eller klappa hennes fjuniga skalle, titta på bilder från förlossningen och graviditeten. Tänk att det här lilla monstret kommit ur min mage – det är fortfarande en bisarr känsla!

20140104-145646.jpg

Sommar i Italien.

20140104-145819.jpg

Första ultraljudet.

20140104-151153.jpg

Nykläckt.

 1. Marie skriver:

  Daniel Lagerborn, Din naprapat på Södra stations napapatklinik, riktigt riktigt grym och har hjälpt mig med foglossning, ischias, rygg, nacke och händer. Mycket kompetent, och mitt säkraste tips!

 2. Cilla skriver:

  Det är ju suuperjobbigt att inte få sova så mycket man vill och viktigt för er båda att du får sova tillräckligt. Har du möjlighet att få vila/sova på dagen och ha ”barnvakt” som tar Lilo på promenad eller nåt om du inte får sova på dagen som det är nu? Kan vara bra att ta det väldigt lugnt med aktiviteter och mest ägna sig åt ditt och bebisens välmående så här i början?

  Med så goa kinder kanske det inte är tunn eller mjölk som är ”problemet”… men vissa barn vill ju bara amma mer än andra, det är ju toppenmysigt för dem att vara nära mamma! 🙂

  Knattetimmen på Sr.se har några intressanta inslag om både amning och sömn som jag blev hjälpt av att lyssna på. Annars amningshjälpen.se som har mycket bra info, och möjlighet för dig att ha kontakt med kunniga mammor i ämnet som kan ge tips och råd.

  Jag har en 6månaders tjej som också äter ofta och jag har nojat och funderat mycket över om jag/vi borde ändra på rutiner mm för att kanske få sova längre stunder… så svårt det är! Jag har bara kommit fram till att det finns en massa olika sätt och en massa olika barn och olika föräldrar. Och det finns ingen mirakelkur som funkar på alla – då hade det varit välkänt vid det här laget! 😉 För min/vår del har det hjälpt att inte försöka kontrollera och styra det som är ur vår kontroll utan fokusera på att vår dotter mår bra och får vad hon behöver från oss (mat, närhet, lek, kärlek, sömn etc). Och att vi hjälps åt och avlastar varandra och tar hand om henne, att båda får sova och att man delar på det ”jobbiga” så att inte amma-mamma får ta allt. Och framförallt, det ändras när bebisen växer och utvecklas… Bebisen vet vad den behöver och begär det ofta högljutt och bestämt, tänk vad fantastiskt det är att lära känna sitt barn nära och kunna ge dem vad de vill ha – barn kan inte bli bortskämda på kärlek!

  Hoppas du får mera sömn framöver…skickar en mamma-pepp-kram!

  1. Tack för pepp! Ska kolla in amningshjälpen. Kram

 3. Katja skriver:

  Vissa barn ammar ofta även på natten. Det ger med sig med tiden. Angående ryggen så prova bära henne i bärsjal eller i en ergonomisk sele (manduca, ergo (inte babybjörn det får du mer ont i ryggen av))
  Jag har kass rygg och har blivit hjälpt av bärdon.

  Tips på läsning om amning finns på Amningshjälpen och Sagogrynets blogg. Om ergonomiska bärdon hittar du info på sjalbarn eller googla babywearing.

 4. hanna skriver:

  finns en i täby som är specialiserad på spädbarn

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..