Om era kommentarer…

Till er som har lämnat dryga kommentarer angående Försäkringskassan och min privatekonomi. Jag tycker att ni är larviga, men ni har absolut rätt: jag hade ingen koll på min ekonomi. Jag visste aldrig hur mycket pengar jag hade på kontot – om jag var fattig, eller tät, eller inget av det. Efter att jag fick mammapenning och sämre ekonomi så blev jag bättre på att ha koll. Men varför jämför ni mig med Försäkringskassan? Det är bara jag som drabbas av att inte ha koll på mina pengar, ingen annan! Försäkringskassan ska väl ändå ha bättre koll än vad jag har? Det är en absurd jämförelse.

Och tror ni att jag inte tänker betala tillbaka eller? Jag ska inte köra nån snyftis och försöka få pengarna tillbaka utan får ju skylla mig själv att jag hade så dålig koll. Men Försäkringskassan, ja, de bör ha bättre koll än jag.

Taco hej.

 1. Marwen skriver:

  Helt klart så!

 2. sara skriver:

  Alla som verkar tro att alla andra också går in på sitt kontot varje dag och räknar kronor (något jag har full respekt för att man kanske måste göra eller vill göra, men snälla bli inte arga på någon som inte gör samma sak!) :
  Alltså, man ansöker om x antal dagar en månad, får utbetalningar på lite oregelbundna tider, tar hand om ett barn (Annika, du gör det själv dessutom, heja!) får kanske in lite oregelbundna pengar från diverse jobb vid sidan av (som t.ex. denna Mamablog). 7000 hit och 7000 dit, jag är ledsen, men nej det är inte tillräckligt mycket för att alla ska reagera. Man behöver inte ha stenkoll för att vara stencool och en supermorsa. Själv fick jag en utbetalning på nästan 30 000 en gång. Blev lite småchockad över generositeten, men eftersom de missat och strulat med en massa utbetalningar och mina dagar (fick typ 2000 en månad), så trodde jag att allt var i sin ordning och jag fått rätt summa äntligen, men nej, de hade räknat alla dagar dubbelt den månaden så jag blev återbetalningsskyldig. Jobbigt. MEN, sedan visade det sig att de inte hade betalat mig för dagar jag ansökt vid separat för x antal månader, så jag fick i princip samma summa pengar minus någon tusenlapp i en klumpsumma vid nästa utbetalning. Så summan hade jag koll på (på ett ungefär), men inte vilka datum jag fått ersättning för. Struligt? Ja. Vems fel? Säkert både mitt och försäkringskassans (nej, fan, bara försäkringskassans fel!), men man räknar ju faktiskt med att de ska ha stenkoll på sina utbetalningar.

 3. Karin skriver:

  Jag har tvillingar och har sedan de föddes inte haft en susning om mina pengar. Jag litar blint på att fk gör rätt. Nu blir jag fanimej rädd! Ska jag behöva ha koll på sånt skit också. Jag har inte tid!!! Har händerna fulla!!!

 4. Bara så najs att flytta fokus från sitt egna misslyckande. Anonymt dessutom. Precis så tänker trollen som ger pekpinnar. Kram

  1. A skriver:

   Vem är du då – om inte ett anonymt troll som kommer med pekpinnar? Anställd på FK kanske…

   1. Nja. Jag kommenterar under mitt namn, och du under….”A” som i Anonym väl? Och nej jag är inte anställd på Försäkringskassan, det trodde jag framgick klart och tydligt att jag inte är en av dessa fegisar som kritiserar Annika och tycker att HON har gjort fel.

    Men ditt ”A” kanske även står för Anal(fabet)?

 5. Anna skriver:

  Amen. Bra skrivet! Klart att man blir arg och less på försäkringskassan om DOM har räknat fel.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..