Miljögifter i fem av åtta barnkängor!

När man får barn är det som en ny värld av gifter öppnar sig… Och nu vinterkängorna! Det är åt helvete! I Testfaktas årliga test är det de här märkena som inte sköter sig: Kavat, Viking, Eurosko, Din Sko och Ecco.

I DN i dag:

”Det handlar om så kallade perfluorerade ämnen som bland annat används för att göra skor och textilier smuts- och vattenavstötande. Ämnena bryts inte ned i naturen, har hormonstörande effekter på människor och djur och är misstänkt cancerframkallande.”

  1. HUA skrämmande fakta! Varför. Till och med Ecco och Kavat. Längtar tills vi kan känna oss HELT trygga med allt vi köper. ÄVEN till våra barn. Otroligt att detta inte är en självklarhet!!

  2. Shit! Trodde KAVAT var jätte, jättesnälla skor :o((((((

  3. Sara skriver:

    Men varför publicerar de det här testet först nu? Har inte de flesta föräldrar redan köpt vinterkängor? Det känns ju inte så bra att veta att man köpt ett par dåliga kängor till sitt barn men jag vet inte om jag kommer springa och köpa ett par nya heller. Riktigt så gott om pengar har vi inte.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..