” Jag såg paniken i barnmorskans ögon”

Ibland håller man på att börja gråta under intervjuer. Ett sånt tillfälle var när jag träffade Albin ”Din soldat” Johnsén. Han var väldigt lätt att prata med, smart och cool. Och hur söt är inte hans lilla kille Frank? Han gjorde en minst sagt dramatisk entré i livet under vecka 30. Det här är en del från intervjun som finns i senaste mama:

”Det var en traumatisk upplevelse. Vi var på en rutinkontroll i vecka 30. Vi blev då ombedda att åka till sjukhuset på en gång och göra ett CTG. Efter flera timmar i ovisshet fick vi reda på att de trodde att Alexandra hade havandeskapsförgiftning. Vi fick stanna kvar över natten och värdena blev sämre. De började förbereda oss på att de kanske skulle behöva plocka ut barnet om två–tre veckor. Efter två dygn, innan vi skulle åka hem, gjorde de en sista koll och då såg jag paniken i barnmorskans ögon. Hon tryckte på larmknappen och sa: ”Han måste ut!”
Det var overkligt, som i en film. Hans puls hade sjunkit enormt. Det stormade in folk i rummet och eftersom de inte kunde plocka ut honom på plats fick vi åka ambulans till Huddinge sjukhus. Sedan var det bara pang på, sprutor i Alexandra – det var kaos. Vi hörde bara ‘Om han skriker så lever han’.”

Foto: Peter Cederling

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..