Hur får man i barn penicillin? Hjälp!

I går eftermiddag tokgrät Lilo och håll sig för öronen. Fick tid på närakuten på en gång, tack och lov, och som jag misstänkte så har hon fått öroninflammation.
Nu ska vi ta Kåvepenin tre gånger om dagen – och hur ska man göra? Det smakar ju på riktigt så illa att jag själv håller på att spy när jag smakat det. Har försökt blanda ut i äppelmos, squeeze, saft, äppeljuice – inget funkar, hon spottar ut det direkt.
Och sju ml är för mycket för att få ner genom att lura henne med en sked. Och penicillinet ska tas innan mat.
Nån som har kommit på nåt superknep för att få ner medicin i mindre barn?

IMG_8268.JPG

Smakar inte gott, trots ”fruktsmak”.

 1. Ulrika skriver:

  Blir så oerhört provocerad av alla ni som skriver att det ”bara är att lägga barnet i famnen och spruta i kinden, de sväljer reflexmässigt” eller liknande att ”små barn förstår också att de måste ta medicinen”. Detta är INTE SANT! Precis som någon här ovan skrev, ”ni som får barn att ta medicinen med att spruta i kinden har TUR”. De sväljer inte reflexmässigt – se spottar och fräser tills det är Kåvepenin överallt eller så kräks dom. Hur kan ni tro att det är föräldrarnas agerande som på något vis gör att barnet på 1-3 år plötsligt sväljer en oerhört äcklig sörja? De kommer att spotta ut det. Men gör ditt barn inte det – grattis! Tack för de vettiga tipsen ovan, att det finns annan medicin och till och med droppar som går att dölja lättare i något gott som sylt eller läsk! Tack!

 2. Kajsa skriver:

  Hoppas det löst sig. Om du ska fortsätta med Kåvepenin så gav vi vår dotter doseringen tillsammans med Proviva björnbär. Vi gjorde en lek av det så hon drack upp penicillinet och fick dricka provivan mellan slurkarna. Trots att hon bara var 1 år så funkade det, barn är kloka. Lycka till!

 3. Emma skriver:

  Be om en annan penicillin!!! Kåvepenin smakar ju vidrigt!! Min son kräktes av det! Lycka till!! Kram

 4. Renee skriver:

  Min dotter kräktes av Kåvepenin, för att det smakar som det gör. Ni som får det att funka med spruta mm har TUR. Kåvepenin är omtalat att inte funka att få i barn pga smaken. Om Lilo får frispel skulle jag försöka fä annan sort. Jag fick avbryta vår behandling men dottern blev frisk ändå..

 5. Åsa skriver:

  Glömde skriva att låt henne leka med doseringsprutan när det är avklarat eller emellan varven.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..