Att upptäcka att man är gravid

Hur är det möjligt att gå med en bebis i magen i nio månader utan att upptäcka att man är gravid!? Den här 23-åriga kvinnan upptäckte alltså att hon skulle få barn en timme innan hon fick föda ut sin dotter. Hon besökte akuten pga smärtor i mage och rygg och hon trodde att hon gått upp i vikt av julmaten… Jag vet inte, men jag visste att jag var gravid efter att min mens var försenad en dag, men vi är ju alla olika…

Men det sjukaste är babyn vägde 4,5 kg. Jag menar det måste ju kännas? Vad trodde hon att sparkarna var? Gaser?

 1. Anna skriver:

  Det kan definitivt hända! Jag som mor till tre barn som jag fått hjälp att få till, blev gravid naturligt utan att jag kände något eller misstänkte något. Jag hade blödningar om än lite mindre än vanligt men det trodde jag berodde på att det inte kommit igång riktigt efter sista graviditeten. Dock slutade min graviditet denna gång med ett missfall. En stor överaskning när jag trodde jag hade väldigt kraftig mens men ut kommer ett foster. Jag kände mig oerhört dum som inte fattat. Men efter detta tror jag faktiskt på dessa berättelser! i synnerhet om mammorna är överviktiga!

 2. EllaL skriver:

  Om det inte hade varit för att jag är väldigt smal och att jag vid mina graviditeter har fått en ganska rejäl gravidmage (som därför blivit omöjlig att inte lägga märke till – dock kom magarna först framåt slutet av femte/början av sjätte månaderna) hade jag lätt kunnat gå båda mina graviditeter utan att märka någonting – då var ändå den ena graviditeten en tvillinggraviditet.
  Ja, jag hade symptom vid bägge graviditeterna men såpass lindriga att de lätt hade kunnat passera (även de ljuvliga fosterrörelserna!) om jag inte hade ”letat” symptom eftersom det var minst sagt efterlängtade graviditeter (ivf).
  Hade det inte varit för ivf:en, och om jag hade varit kraftigare så att gravidmagarna hade kunnat tolkas som ”fy 17 vad jag gått upp nu igen” hade jag alltså missat graviditeterna.

 3. Otroliga såna här historier. Tycker synd om bebisen som inte fick vara väntad och (helst) efterlängtad, utan bara kom som en jäkla surprise. Lilla bejbi.

 4. Cicci skriver:

  Säger bara serien ”I didn’t know I was pregnant” på TLC. Fascinerande!

 5. Cia skriver:

  Har en vän som gick halva sin graviditet utan att veta om det (oregelbunden mens och liten mage) och vet en väldigt ung tjej som också upptäckte det sent mer än halvvägs och hade kanske valt abort annars. Jag mår på tok för illa för att inte märka : S

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..