Wtf? Hund i vagn?

I går var jag och Lilo och promenerade med min kompis Bea (som tog denna bild). Här passerar vi två norska turister vid Nybrokajen. Och vad i…? Hundar i vagn? Hahaha, förlåt, men är inte det helt sjukt? Jag förstår att den ena lilla jycken vänder upp rumpan mot oss. Jag hade inte heller velat visa min min nuna om jag var den.

Visst att man kan känna en galen kärlek till sina djur, jag älskar djur. Men att behandla dem som små människor? Kan inte hundar bara få vara hundar? Och de behöver väl motion mer än människor?

Poor puppies!

 1. Det finns många anledningar till varför man behöver/skaffar sig en hundvagn. En valp eller en äldre hund kan inte, och får heller inte alltid, gå alltför långa avstånd, och då får den gå det den orkar och kan, och kan [tack vare hundvagnen] ändå hänga med, fastän ägaren (ibland även med andra hundar som behöver längre promenader) kanske går mycket längre än den själv kan eller klarar av.

  Jag har för tillfället själv en skadad hund, som INTE får gå mer än det absolut nödvändiga under läkningsprocessen, dvs endast ut för att göra sina behov. Jag måste dock ändå fortsätta ta mig till och från jobbet varje dag (som består av både långa gångavstånd, resor och mycket långa dagar), och då lämnar jag självfallet inte en skadad hund ensam, utan planerar att fortsätta ta med denne – i en hundvagn. Och att då mötas av alla dessa fördomar, okunskap, fula påhopp, kommentarer och t o m hån…?! *suck*

  Varför skulle en hund inte kunna ha hjälpmedel när den behöver detta, precis som vi människor kan behöva olika typer av hjälpmedel under livets gång; barnvagn, kryckor, rullator eller rullstol. Men en hund ska vara en hund? Och då plötsligt ska inga hjälpmedel behövas, för då ”förmänskligar man denne”? Avliva hunden för minsta lilla? Släpa den efter sig, fastän den uppenbarligen inte orkar, och/eller kan gå, lika långt som man själv behöver/måste gå. Lämna den ensam*, så fort man behöver göra något mer än valpen, den gamla eller skadade hunden klarar av?

  Vad är din lösning?

  *ang ensam: För den som inte vet… är hunden ett flockdjur, dvs den vill helst vara med sin flock (och i den mänskliga världen lever den i en människoflock, där dess ägare styrs av den mänskliga världens villkor), och det värsta hunden vet är just att bli lämnad ensam alltför långa stunder. Helst kan den inte lämnas alls ensam.

 2. Monica skriver:

  Ja det kan ju finnas en anledning till att man har en vagn till sin hund.
  Vi har två hundar varav den ena har höftfel och inte kan gå hälften så långt som den andra.
  Då är det väldigt praktiskt att kunna sätt hunden i en vagn när han inte orkar gå längre.

 3. Lite kul faktiskt med människor som vet så lite. ( t.ex. Som du) men som ändå måste hävda sig.
  Ja det är helt rätt att vi har vagn till våra hundar.
  Enkla förklaringen är att dom inte klarar att gå så långt som vi.
  Skulle du ta din son på två år och tvinga honom att gå en mil ?
  Skulle inte tro det, så nästa gång blogga om vädret, hen eller något annat meningslöst.
  PoK mama ?

 4. Bra att ha när man ska resa med katter eller småhundar och bagage.Själv har jag en Kronanvagn för mina katter på resor.Utan bil och singel så är det bästa lösningen.Katterna i bur i sittvagnen och mitt bagage på underredet.

 5. Ida skriver:

  En sån här ska jag köpa! Ska bara hitta den perfekta. Sen om det sticker i ögonen på folk att den är snygg och rosa så är det deras problem. Finns många anledningar till att det kan vara praktiskt med en sulky eller väska till hunden och kan man tänka lite längre än näsan räcker så inser man nog det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..