Lilos gaddar

Förut skrev jag om hur svårt jag har att få Lilo att vilja borsta tänderna (tackar för alla tips!). Tyvärr har inget hjälpt. Inget! Nada! Niente! Har testat allt: låtit henne borsta själv (då kastade hon den i toaletten), tittat på ”Bolibompa” och borstat samtidigt (då morrade hon åt mig som hon i ”Exorcisten”), sjungit låtar om tandborstning (inte låtit sig luras), testat eltandborste (kul i en dag), och så vidare… Slutsats: Det går åt helvete.

Försök inte att lura mig! Jag har duschat, det räcker.

  1. Det går över. Det är bara att göra så gott man kan tills dess. Kram från trebarnsmamman

  2. Vi köpte flera olika tandkrämer och så fick tjejerna välja tandkräm varje kväll.

  3. Jag har sagt ”nä du måste borsta tänderna. Nu är det fullt med kattungar / hundar / tigrar som springer runt i munnen på dig! Har funkat här. Ta det som uppskattas för dagen. Ibland har det varit batman eller farfar…

  4. Ewa skriver:

    Kanske om Lilo själv får välja tandborste och tandkräm i affären, någonting som hon tycker ser roligt ut (Bamse eller vad som). När det är hennes eget kan det bli litet spännande

  5. CS skriver:

    Vår 1,5-åring vägrar också. Det enda som funkar just nu är att vi borstar alla barnens tänder på förskolan. Dvs ”var är Villes tänder? Däääär! Och Natalies tänder. Dääär!”. Förr körde vi alla djurens tänder, ”Var är lejonets tänder? Raaooow (lejonvrål)” osv men det har han tröttnat på… Konstigt, jag tyckte ju att jag var skitrolig. Tror inte att du eller någon annan ska oroa sig så mkt för tandborstningen. Min tandläkare sa att bara de får in rutinen och blir bekanta med tandborsten i tidig ålder så är det bra nog. Deras tänder tål mkt i den åldern. Lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..