Varför hälsar inte folk på barn?

Vad är grejen med att folk inte hälsar på barn? Så många gånger jag är på Ica och Lilo skiner upp, säger hej och vinkar till någon och personen bara går surt förbi. Likadant bland mina grannar, det är få som hälsar på Lilo, knappt på mig. Och barnvagnen (jag har ingen hiss till min våning)… Jag tror att det har hänt typ fem gånger att nån frågat om de ska hjälpa mig med den. När blev folk så jävliga? Suck. Att inte ens bjucka på ett helt åt helvete för mig. Vad säger det Lilo, att hon är mindre värd för att hon är ett barn?

Men så i går på Ica. Man i 60-årsåldern hejar glatt på Lilo och säger ”Meeeen heeeej, vad har du fått för kul?” med en jättevänlig röst. Lilo skrattar och viftar glatt och stolt med sin ballong. Mannen tar av sig solbrillorna och där står Stellan Skarsgård bredvid mig fortsätter att prata glatt med Lilo. Jag ville nästan säga ”jag älskar dig” till honom. Tänk att sån liten gest kan göra en så glad!

 

 1. elin skriver:

  hehe jag är en 23-årig stockholmare och hälsar alltid på barn och bebisar som söker kontakt. Brukar alltid le och vinka lite till barn när jag går bakom föräldern och barnvagnen t ex på stan, folk tycker säkert jag är helknäpp men det finns ju inget så härligt som en unge som ler med hela ansiktet och vinkar. En gång var den en liten 3-4 årig pojke som började prata med mig på Ica. Det slutade med att han följde efter mig genom gångarna och berättade en massa saker. Härlig pappa ändå, som fattade att jag tyckte det var roligt och inte besvärande och lät honom hållas tills de skulle åt ett annat håll. Tack för vettig och bra blogg!

 2. Nar jag drog tvillingpojkarna, 2 pa Park Avenue, NYC kom Woody Allen (med kinesisk fru aka stenansikte) mot mig. Jag blev skitstressad och borjade prata en massa svenska, varav Woody ler anda upp till Harlem och utbrister ”Hey guys, what r u up to today?” Ville typ slanga mig om Woddy’s hals och ge honom en fet kyss! (Om det inte vore for arga frun).

  1. Sofie skriver:

   förlåt men vad i hela världen har fruns etniska härkomst med något att göra?

 3. Linda skriver:

  Storstadsfenomen gissar jag på. Bor på en liten ort strax utanför Göteborg och alla hälsar glatt oavsett om dom känner en eller inte. Särskild uppmärksamhet får barnen som altid blir tillfrågade om hur dom mår, hur gamla dom är, hur dom trivs på förskola/skolan, osv. Och alltid med ett vänligt leende.
  När vi besöker vänner inne i stan så hälsas det knappt på grannar och jag upplever överlag en surare och mer besvärligare ton när man kommer med barn.
  Så vi stannar på ”landet” 😀

 4. Håller med som någon skrev neda – flytta utomlands! Svenska mentaliteten är svår. Vi har bott både i USA och Frankrike och ffa i USA hälsar man och pratar jättemycket. Och grannar hjälper självklart till med allt möjligt. Att det sen är svårare att få NÄRA vänner härborta det är en annan femma…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..