När vissa pappor ser sig mer som en barnvakt…
Tobias Wallin från ”Let’s dance” hade några timmar själv med sina barn för första gången.
På Instagram visar han upp sin SMS-konversation med sambon Helena Fransson.
Jag tycker att det hela är så pinsamt å alla pappors vägnar. Han är väl för fan ingen barnvakt! Han är barnens pappa! Och Expressen, en pappa ”passar ” inte sina barn – han förälder till barnen!

Hade några timmar själv m två kids för första gången …gick sådär… #kaos #kids #orkarinte #💀

A post shared by Tobias Wallin (@tobiaswallin1) on

Från Tobias Wallins instagram.

 

tw

Expressens artikel.

 1. Hej! Förstår verkligen vad det är du vill ha sagt, men har ändå ett par reflektioner.
  – varför är det pinsamt för att pappor att tidningen, inte pappan själv, skriver att han är barnvakt och passar sina barn?
  – det kan ju faktiskt vara så att mamman skickar liknande sms när hon är hemma själv med barnen. Kanske deras sätt att söka stöd eller hantera stressen.
  – uppmärksammade du att minsta barnet endast är en vecka gammal? Tänker att det kan vara ok att drabbas av hjärnsläpp, panik och ångest första gången man är ensam med och ska lägga sin nyfödda bebis och dess storasyskon. Inte säker på att jag skulle gjort det bättre själv!

  Viktig grej att ta upp och belysa detta med papparollen. Dock tänker jag att Tobiad i detta exempel blev en rätt oförtjänt syndabock. Det är väl rätt föredömligt att de delar på ansvaret så pass att han är själv med barnen redan efte en vecka. Att han sedan sms:ar henne om kaoset uppstår kan man ju tycka vad man vill om. Men denna typ av sms har nog många pappor fått från nyblivna, stressade tvåbarnsmödrar som behöver uppmuntran och stöd i kaoset

 2. Nattade barnen själv första gången när tvåan var fyra månader… Ge honom en break. Men på ämnet så fick jag säga till min man att när jag är borta så vill jag inte höra hur jobbigt allt är utan jag vill kunna slappna av och ingen poäng i att det är misär på två håll. Han fattade det och nu så är vi båda noga med att unna varandra ”ledigt” för då vet man att det snart är ens egen tur. Olika hur stort behoven har av egen tid. Men både min man och jag har stort behov!

 3. Jag har varit föräldraledig i 16månader nu och skockar liknande sms till min man dagligen. Ibland med en skämtsam ton ”shit nu blev det bajsfest här hemma” och inland när jag behöver lite pepp ”han vägrar sova blir galen snart”. Ibland kan man behöva skriva av sig och få ur sin frustration. Jag har tom ringt hem min man vid några tillfällen när det blivit för mycket. Han har fått lämna jobbet på en gång och komma för det har bara inte gått. Man är inte pinsam när man vågar visa sig svag och behöver lite uppmuntrande ord. Det är NI som är pinsamma som klankar ner på en nybliven tvåbarnsföräkder det spelar ingen roll vad personen har mellan benen det är överväldigande för båda!

 4. Men, herregud! Chilla liiiite va?! Det där är ju uppenbart en skämtsam konversation mellan två föräldrar. Exakt så kan jag skriva till min man o han tillbaka till mig utan att det ligger något djupare i det. Livet med två kids kan verkligen vara high life, särskilt om man är själv. Kan man inte skämta lite då? Har ni ingen som helst humor?! Vad är det som får kvinnor att bli SÅ hatiska när män skämtar om hemmalivet? Lugna ner er!

 5. Naturligtvis är man inte barnvakt åt sina egna barn. Men chilla lite och döm inte så fort snälla ni. Bebisen är en vecka gammal, såklart situationen kan vara väldigt stressande. Visst låter det tråkigt när han skriver pissat på sig osv. Men handen på hjärtat, hur många har befunnit sig i samma situation som Tobias och känt att de haft kontroll? Om parets jargong sinsemellan vet vi inget, kanske hade smskonversationen varit likadan om pappan gått iväg och mamman hemma med två små varav en precis ny. Var kärleksfulla och tillåtande, inte så elaka o dömande! ❤️❤️❤️

 6. Spontant så tycker jag synd om frun, fy vilken tråkig människa. Och att han skriver att barnet ”pissa på sig” usch så vidrigt uttryckt för ett litet barn. Kul ändå att han känner att han har tid att smsa, hon är säkert inte redan stressad med dåligt samvete… Huvva…

 7. Fast när allt är kaos hemma hos oss brukar jag bombardera min man med sms över hur dåligt allt går. Ibland behöver man bara lite uppmuntring. Sen kanske det är taskigt när partnerns ska iväg på ngt kul.

 8. @Lisa: klart det inte är svårare för el pappa. Vem säger det? Jag tror många, många mammor har känt precis som TW mer än en gång. Tror inte du det?

 9. Om min bebis hade varit en vecka och jag hade ett äldre barn och min man lämnade oss en kväll hade jag kunnat skicka likadana sms… För oss tog det minst ett par månader innan ngn av oss ”fick” gå ut ensam. /mamman

 10. Pinsamt. Och snålt mot mamman att inte unna henne att slappna av och njuta av egentid. Det blir liksom inte lika härligt att äta middag/ träffa vänner/ eller vad det nu kan vara om man får höra om varenda liten jobbig grej som händer hemma. Gällande att han skulle vara nybliven tvåbarnspappa, rimligen är hon lika nybliven tvåbarnsmamma? Skulle det vara svårare att vara pappa än mamma?

 11. @maria: håller med. Expressens rubriksättning kan jag förstå att man kritiserar, men sms-konversationen?

 12. Expressen satte rubriken ”passa barn” – inte Tobias Wallin.
  Han är en nybliven tvåbarnspappa. För mig det helt okej att bli överväldigad av att ta hand om båda samtidigt. Det helt okej för mig att mammor blir överväldigade av det också. Hans frus svar tycker jag tyder på att de har en kärleksfull relation – hon visar empati för att han har det körigt. Ungefär detsamma hon säkert vill att han ska visa henne om situationen hade varit det omvända. För vad skulle hon ha skrivit? Haha, rätt åt dig mansgris, eller?

 13. Bebisen är född FÖRSTA JANUARI 2016! Är det konstigt att det är jobbigt för honom? Jag har haft liknade sms-konversationer med min man när jag var ensam med barnen och minsta var betydligt större. Sjukt låg nivå på denna tråd!

 14. Tycker hon skulle svarat:
  ‘Stackare, det händer aldrig när jag är ensam med barnen att de vaknar / äter / kissar / bajsar – förstår att det är kaos!’

 15. Jaaa, pinsamt! Tänk om jag skall sms.a så så fort ngt händer. Då hade jag fått messa varenda dag.

  En sån mes till tjej också. Jag hade undrat vad fan karln vill.

 16. Han verkar iofs väldigt nybliven tvåbarnspappa? Och smsen verkar vara mer i skämtsam ton än ngt annat.

 17. Pinsamt är bara förnamnet. En kompis till mig skilde sig för ett par år sedan, delvis för att hon tröttnat på att hon gjorde allt hemma och hennes man bara sa att han inte kunde, inte dög osv.. 6 månader senare sa hon att det är det bästa hon gjort. Hon gav nämligen sina barn en pappa, som hade tvingats till att ”lära sig” hur hans barn funderade och hur han skulle ta hand om dem. men att det ska behöva gå så långt. Suck…

 18. Ja, pinsamt. Fattar inte riktigt när han har tid att smstrakassera heller i allt ”kaos”? Jag hade blivit tokig om det varit min sambo.

 19. Men helt ärligt. Sitter han och sms:ar under tiden han nattar? Inte konstigt att barnen inte somnar och suktar efter uppmärksamhet. Jävla idiot.

 20. Jag hatar när den ena partner ”passar” sina egna barn, det gör man ju inte, man är förälder. Men detta är väl ändå att bli arg för ingenting. Det är kaos, han hör av sig. Hon behöver inte svara (han ringer ju inte så då kan man skita i att svara), men gör det.
  Sen kan man ju tycka vad man vill om hennes svar men handen på hjärtat, hur många är inte lite svaga i hjärtat när man har en liten bebis på en vecka hemma? Hon kanske inte ens ville åka iväg?!? Vad vet vi?

  Nä, ska man bli arg och upprörd så är det på klick-kåta Expressen och ingen annan.

 21. Usch, det här är så hemskt. Stackars barn som inte får någon egentid med pappa. Förstår väl varför de kör hela racet om det är första gången de är själva med honom. Det här känns så uråldrigt, att mamman måste skynda hem för att pappan ska slippa vara själv med sina egna barn

 22. Jag skulle bli tokig om min man messade mig konstant om alla ”problem” – och jag vet att han känner likadant. Man blir ju bara stressad. Självklart ska man kunna gnälla av sig lite, men det är väl bättre att göra när partnern kommit hem.

 23. Koketterar ni i att tänka fel och ont om människor, t eller låtsas ni bara?

  Expressen sättert en idiotisk clickbait-rubrik på en icke-nyhet och all hell breaks loose. Skriver den här killen ”passa barnen” någonstans? Han lägger ut en inblick i en komisk och kaotisk situation (som ni såklart ALDRIG varit i!), och ni haters ba:

  ”Pinsamt å alla pappors vägnar!”
  ”Mes!”
  ”Vidrigt”
  ”Fjant”

  Herregud, skaffa er ett liv nu. Och kämpa!

 24. Men stackars lilla barnvakts-pappan vad jobbigt för honom! Fjant, han kanske borde vara ensam med barnen lite oftare så kanske han kan tackla det lite bättre.. Blir lite irriterad på henne också (av sms:et att döma) att hon ber om ursäkt för att hon lämnat honom ensam med barnen, att det är synd om honom. När har man nånsin läst/hört att mammor är barnvakt åt sina egna barn? Aldrig!! Men pappor är barnvakt och det är alltid synd om dem.. Tycker faktiskt att det förminskar papparollen – att de som ser sig (eller omnämns) som barnvakt snarare än förälder reducerar sin egen roll, de är bara barnvakter, inga riktiga föräldrar och klarar egentligen inte av att ta hand om sina egna barn. Sorgligt! Lika bra att nämna att detta självklart inte gäller ALLA pappor utan enbart de som ser sig som barnvakter.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..