Barn har också rätt att vara på restaurang!

img_3033.jpg

Det här med att ta med barnen på restaurang, jag tycker att det är en självklarhet att ta med barnen ut och äta. Men jag upplever ofta ”suck och stön” – både från gäster och personal.

Jag fattar inte varför. Barn har ju samma rättigheter som vuxna och borde accepteras därefter – inte ses som paria av vissa trötta människor (som en servitris nyligen som tittade på Lilo med hat i blicken. Vad Lilo gjorde? Hon var glad och skrattade. Inte speciellt störande om du frågar mig).

Men med det här menar jag inte att det är okej att låta barnen leka rövare, att inte ha koll på dem och låta dem störa andra gäster. Och händer det kan man ju faktiskt gå ut med sitt barn en stund så att hen får lugna ner sig.

Och det är ju knappast så att vi med barn är ute sena tider! Många barn sussar redan vid 20.

Så barnhatare – sluta sucka, titta snett, bli irriterade. Om det inte passar dig – håll dig hemma istället. Och jobba för guds skulle inte på restaurang.

För om barn inte accepteras på restauranger – hur ska de då någonsin kunna lära sig vilka regler som gäller där?  Taco hej.

 

På Habibi bar på Skånegatan. Lilo är alltid välkommen där. Och hon får alltid en ballong och sin ”äppeldrink” (juice alltså).

Lovis och Lilo i Brunogallerian, Götgatsbacken. Också ett ställe där barn tas emot på ett bra sätt.

 

 1. Sophie skriver:

  Kan du rekommendera fler ställen? Mina föräldrar ska komma på besök nästa helg och vill gärna äta lunch på stan. Hur gör man det med min dotter som är 2,5 år…?!

 2. Amanda skriver:

  Känns överlag som att svensk (host host stockholmsk) servicepersonal har en ganska trist attityd öht?
  *generaliserar grovt*

 3. Rebecka skriver:

  Känns överlag som att det är en ganska trist attityd mot barn. Dom ska gärna inte synas eller höras. Så trist!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..