Började morgonen med mammagråt…

14269320_10153698427076697_805611240_n

Jag inser att min lilla tjej har börjat förstå tid nu. Hon ska åka bort i en vecka med sin pappa i kväll och när jag i morse lämnade henne på förskolan vägrade hon släppa mig.

Efter ganska lång tid av kramar, pussar och försäkran om att vi kan prata när som helst på FaceTime, var jag tvungen att gå och då hörde jag bara hennes ”maaaammmmaaaaaaaa!”.

Och det blir fan inte lättare med tiden. Att lämna sitt barn i gråt är alltid lika vidrigt. Även fast jag vet att det går över snabbt.

Det slutade så klart med att jag stod utanför porten till förskolan och hulkade.

Frågan är hur jag ska fixa varannan-vecka-livet i framtiden (vi kör tre dagar i taget)?

Det kommer att bli svårt.

 

 

 1. pecawe skriver:

  Jag och maken flyttade ihop för 16 år sen med varsin blivande 2-åring. Då körde vi som du/ni några dagar i taget på varje ställe, men började ganska snart med varannan vecka. Mitt råd till dig/er är att lyssna in och försöka förstå hur ert barn reagerar och anpassar sig. Våra barn hade helt olika behov. Dottern kunde ha vilket schema som helst och det funkade att träffas stunder under ”fel” vecka också, medan bonussonen hade svårt med växlandet och förändringar. I efterhand kan vi konstatera att han nog hade mått bäst att bo hos ena föräldern och inte hoppat fram och tillbaka, men vem skulle då ha ”gett upp” sin tid? Så jäkla komplicerat! Låt allt ta sin tid och testa er fram!

 2. sofia skriver:

  Men Annika måste ni köra varannan vecka? För vem är det bra? Hon är ju fortfarande så liten. Nu vet jag inte varför ni bestämt varannan vecka, i bland har man ju inget val. Vet precis hur smärtsamt det är att höra sitt barn gråta efter en. Hoppas ni kan lösa det på bästa sätt för er

 3. V skriver:

  Du behöver inte fixa varannan veckas liv! Jag har tre barn mellan 7-14 år och vi kör fortfarande 2/2/3, alltså två vardagar och sedan varannan helg. På så vis har vi mer vardagskontakt, det hinner hända så mycket på en vecka!
  Dock, det bygger på att man har en bra relation med sitt ex och står ut med att ha mycket kontakt, och att man bor nära varann så det verkligen blir lätt att gå hem till mamma eller pappa. Inga packade väskor och byta liv.

  Jag skulle aldrig stå ut med varannan vecka. Men som mycket annat i Sverige upplever jag att ”alla” gör likadant, för det är så man gör. Men det finns alternativ!

  Kör hårt!

 4. CC skriver:

  När jag skrev två dygn menade jag två dygn i taget!! Pappan hade 8-10 dagar i månaden.

 5. CC skriver:

  När vi separerade rekommenderade att barnet skall ha 1 fast punkt! Men möjlighet att åka och hälsa på den andre föräldern i tid och otid. Detta gäller till barnet blev 3-4 år! 4 om jag inte minns fel. Vi hade vårt barn boende hos mig och spenderade 2 dygn hos pappan. Först åkte hen fredag till söndag, sen åkte hen onsdag till fredag. Viktiga är att vi ofta åkte förbi den andre föräldern med en teckning eller gick och käka ibland. Framförallt de dagarna det blir lite långt i mellan. BVC och BUPs rekommendationer. Ringde båda så de skulle bli så bra för barnet innan separationen var klar. Jobbigt för pappan att backa men i det här fallet kan man inte vara självisk. Det är en mognad hos barnen och alla människor mår bra av en fast punkt. Nu klarar hen en vecka i taget men vi kör max 4 nätter hos pappan på raken och resten hos mig. Pappan har bara 8 nätter i månaden men detta är vad hen mår bäst av. Men när hen eller pappa vill ses försöker vi alltid göra detta möjligt!! Varannan vecka livet skulle i våran fall bara fungera om vi bodde så nära varandra att vårt nu 7 åriga barn kan springa och leka med sina klasskompisar när som. Pappans schema kan ställa till det med för flera gånger får hen gå från 6:30-17:30 på frita och det känns inte så bra. Och varannan vecka livet skulle bara fungera om vi alltid var ”överrens” och hade det samarbetet. Vi är inte oense men våran fostran är stor skillnad på! Utan att gå in för mycket på något.
  För oss fungerar det perfekt torsdag till måndag varannan vecka och där i mellan ses de när båda känner för det.
  Varannan vecka fungerar nog bättre när barnen är större än 3-4 år.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..