Gråten i halsen

I går brast för mig. Det var som att all historia av usla förhållande och dåliga dejter bara sköljde över mig som en vidrig våg. Jag kunde inte sova och hela dagen har jag haft gråten i halsen och nästan mått illa.
När jag dejtar/tindrar/chattar med någon förutsätter jag ingenting, det som händer händer – det kan leda till kärlek, det kan leda till sex eller så kan det leda till just inget alls.
Det enda man kan begära av den men träffar/hörs/chattar med är att man blir behandlad och bemött med respekt. Men jag märker att jag är naiv. För det är inte så verkligheten är.

Jag känner mig ledsen över det. Om man inte ens får uppleva bra dejting – ja, då börjar man ju tveka på att man någonsin ska få uppleva kärlek igen. Suck.

banski_lovesick

 

 1. Linda skriver:

  Läser just nu ”Därför gör kärlek ont – En sociologisk förklaring”. Verkligen en eye opener. Förklarar varför samma mönster upprepar sig hela tiden i dejting och relationer, iaf efter 30. Några citat från boken:

  ”Hur kommer det sig att kvinnor trots sin styrka och självständighet står rådlösa inför männens undanglidande beteende?”

  ”Det finns en känslomässig ojämlikhet – män är mer ovilliga att satsa på ett enda förhållande eftersom de har fler valmöjligheter än kvinnor på grund av tidsaspekten och demografiska faktorer”

  Den sätter ord på saker man ofta känt, t.ex att man som kvinna upplever förvirring och frustration för att man ”tvingas hantera två oförenliga strukturella principer” – dvs man ska inte visa att man vill ha en relation, men man ska samtidigt visa att man i en relation skulle vara en perfekt flickvän så att han ska omvändas och vilja binda sig. Damned if you do, damned if you don’t, alltså.

  Intressant, om än något nedslående. Svårt att förändra strukturer. Ändå skönt att få clarity. Då har jag något att förhålla mig till och basera mina val på. Läs!

  http://www.adlibris.com/se/bok/darfor-gor-karlek-ont-en-sociologisk-forklaring-9789171734778

 2. Martina skriver:

  Kram till dig. Man kan inte” nöja” sig då blir det ändå inte bra!
  Längtar också , och har hopp ibland, misströstar ibland.
  Du vet hur det ska kännas när det är rätt! Hejar på dig , alltid❤️

 3. Hej! Nar jag laste det har blogg inlagget tankte jag att du sakert ar pa ratt vag, alla har vi olika typer av negativa patterns i vara forhallanden och ofta kan man inte gora nagonting at dem fore man sjalv blir medveten om dem. Jag vet sjalv att jag tidigare hade alltfor laga forvantningar pa mina forhallanden, jag accepterade beteenden hos dem jag dejtade som jag aldrig skulle acceptera idag. Jag blev tvungen att hoja min standard for hurdan behandling jag accepterade av man, darefter gick det mycket lattare att hitta bra man att dejta. Ta hand om dig, du fortjanar en man som behandlar dig med all respekt, omtanke och karlek som det ar mojligt att ge en annan person! 🙂

 4. Cilla skriver:

  Hej, kan man maila dig?

 5. Har erfarenheten att det här är en prisfråga, hur absurt det än kan låta. Men det finns en viss logik i det hela, oavsett vad man tycker om den.
  Prövade ett antal gratis- eller ”billiga” datingsiter för ett antal år sedan. Lögn, lögn och åter lögn, allt från ålder (många föryngrade sig 10 år… err???) till varför man datade till vad man jobbade med till.. you name it!
  Så fick jag rådet av en kompis, gå in på den här siten, den kostar 1500:-, men det innebär också att de som är där är seriösa, de är ute efter ett förhållande, annars hade de inte betalt så mycket.
  Vet du fortfarande tycker att ”alla skall ha råd” men det finns en viss logik i att det kostar: är man beredd att offra något, så är man verkligen intresserad.
  Det funkade.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..