Ska jag skaffa katt?

Jag funderar seriöst på att skaffa en katt – en Devon Rex som ska fungera om man har en lätt allergi mot katt (eller är det en skröna?), som jag har. Jag måste så klart kolla så att Lilo inte är allergisk först.

Jag vet ju att Lilo kommer att bli överlycklig av ett ha en katt!

Ni som har katt, hur har ni känt att det har fungerat att ha kisse + småbarn?

seal-point-devon-rex-cat

f4e58a5b41210c18da9a737f264b0466

rascal-1

Hur gullig Devon Rex? Vill ha!

 

 

 

 

 

 

 

 1. Jessica skriver:

  Hej
  Jag och min dotter har sedan en månad tillbaka skaffat katt. Det är en ragdoll och helt underbar. Ger mycket glädje, skratt och sällskap. Är ensamstående mamma och tycker verkligen den ger oss mycket positivt. Dock är det lite jobb, fast det bara är en katt. Och min erfarenhet är den att jag är glad att vi inte skaffat den tidigare när min dotter var mindre. Min tjej är idag 7 år och älskar katten men blir ibland sur när katten inte gör som hon vill osv. Får många gånger påminna henne om att det är ett djur och inte en leksak. Men som sagt mest positivt ändå. Men barn bör nog vara lite äldre, typ skolåldern.

 2. Jenny skriver:

  Har en blivande 3 åring och har 3 katter.=P Funkar fint =)

 3. Ja! Älskar katter, det enda jobbiga är håret tycker jag. Men man får utrusta sig med många klädrollers. Min katt har verkligen bidragit till ökad livskvalitet. Visst, man behöver planera lite innan man åker på semester etc, men måste inte alla det?

 4. Ulrika skriver:

  Haft många Devon Rex och även några kullar av den rasen. Magisk ras när det kommer till clown-katt och barn. Bästa sällskapet! Vissa tål Devon Rex bättre som är överkänsliga men inte alla.

 5. Linda skriver:

  Hej!
  Har en katt och en 3-åring. De funkar jättebra ihop och 3-åringen älskar katten. Hade katt innan jag fick barn men om jag hade fått välja så här i efterhand hade jag inte skaffat katt. Det är svårt att vara spontan och åka på semestrar då man alltid behöver kattvakt. Min katt är som mest aktiv på natten vilket gör att om man inte vaknar av barnet så vaknar man av katten. Det är redan svårt att kunna vara lite spontan när man har barn och då är det tråkigt att behöva tacka nej till saker pga katten. Det är min upplevelse.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..