Smutsiga kläder = bra lek!

Via

Nyligen pratade jag och några av mina tjejkompisar, som också är mammor, om det här med smuts och baciller.

Och jag kan känna att vi idag är så fruktansvärt rädda för att bli lite skitiga – vilket jag tycker påverkar barnen negativt.

Jag vill att Lilo ska kunna hoppa i vattenpölar, leka med jord eller utforska saker utan att tänka på att ”inte bli för smutsig”.

Tänk hur det var när man själv var liten! Man lekte ju typ med kottar istället för appar (inte för att det är något fel på appar, man vill uppmuntra barnet till utelek också!). Man var skitig rätt ofta – så bara var det. Det hör till barndomen – att utforska, leka och gegga. Hur ska man annars lära sig om livet?

tvätt

Och om man jämför hur effektiva våra tvättmedel är i dag så är det ju liksom inte så svårt att få bort vare sig mat- eller andra fläckar. Vi behöver inte oroa oss för det. Det fixar ju tvättmedel som Via som jag just nu testar (kapslar är ju verkligen grejen för att inte överdosera).

Den dagen min lilla Lilo kommer hem från förskolan med rena kläder kommer jag nästan att bli besviken och undra om de inte har lekt tillräckligt?

Och den dag jag kommer på mig själv att bli irriterad över smuts kommer jag att bli arg på mig själv. Och då kommer jag att tänka på min mamma som en gång sa till mig att jag inte behövde putsa bort sand från mina skor hela tiden (jag var typ 3 år) och sa att jag fick bli supersmutsig om jag ville.

Nej, barnen måste få leka utan att vi oroar oss för smutsiga kläder. Och de måste också få äta pasta med tomatsås och extra ketchup utan att vi nervöst tittar på.

Barn ska få vara barn helt enkelt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..