Melodifestivalen – tänker du på vad du säger när du tittar med barnen?

Melodifestivalen – är ett typiskt program för ALLA att prata om hur artisterna ser ut – framför barnen.

Visst är det så att man hela tiden tänker på vad man säger framför sitt barn? Eller? Jag vill gärna tro att jag gör det, men så plötsligt hör man Lilo upprepa något man själv har sagt som inte låter speciellt bra.

Häromdagen såg jag en person jag en person på tv med, ja, inte så snygg hårförlängning och jag sa ”gud vad hennes hår ser trashigt ut”…

Inte en snäll kommentar alls. Och direkt frågade Lilo: ”Mamma, vad betyder trääsiiigt?”. Jag kom på mig själv, skämdes och ljög och sa att det såg ”trasigt ut”.

På lördag börjar Melodifestivalen – och det är ett typiskt tillfälle för ALLA att prata om hur artisterna ser ut.

mello2

Så innan du väljer att kommentera exempelvis Charlotte Perrelli eller Ace Wilder på lördag – tänk efter vad du säger framför ditt barn. Det kan handla om en så enkel sak som att du tycker en hårfärg är konstig. Det du säger till ditt barn då är att det är utanför det normala. Och ännu värre är kommentarer om deras kroppar – barn behöver inte höra vad du tycker är bra eller dåligt på en kropp!

Så varför jag inte tar upp männen i programmet? Nej, de är inte dem som är under lupp. Det är ALLTID kvinnorna som granskas mest. Om du inte tror mig – låt oss se vad rubrikerna blir innan och efter lördagen program. Jag slår vad om att de på något sätt kommer att handla om de kvinnliga artisternas kroppar, urringningar, kläder, utseende eller hud…

 

 1. Instämmer. Man ska inte prata nedsättande om sin egen koropp eller andras kroppar. Då lär man barnen att det är ok.

 2. Klockrent! Fick mig själv en tankeställare när Amanda var med i idol härom året. Jag gillade inte hennes stil men hon sjöng bra. Men allt detta hat hon fick utstå… Numera är jag mycket noga med vad jag säger om andra kvinnor men även män. Det jag säger formar ju min dotters syn på sig själv och sonens tankar om kvinnor… Nej vi måste ta ansvar för våra tankar, och mina tankar beror ju på hur JAG känner inget annat. Barnen ska få bilda sig egna uppfattningar. Vi vuxna har ett stort ansvar. Hoppas att vi är byxade att ta det.❤️ Jag ska titta på mello ikväll och mysa. Kram kram

 3. Sofia skriver:

  Viktigt!! <3

 4. Li skriver:

  Så bra skrivet!! ❤Jag växte upp med föräldrar som glatt kommenterade kroppar, ålder osv osv, någon såg gammal ut, någon såg ”äcklig ut”, någon hade stora bröst osv osv..Vad detta resulterade i, jag fick tidigt komplex, i tonåren utvecklades detta i anorexi som varade i många år.. Idag är jag själv förälder och jag skulle aldrig kommentera någon annan eller visa något missnöje över min egen kropp. Blir alltid så ledsen och förbannad när jag hör vuxna klaga över sin egen kropp eller fäller kommentarer över hur andra är och ser ut. Snälla, ge inte era barn komplex och i värsta fall livslånga sjukdomar/ätstörningar. Kram och återigen, jätte bra skrivet Annika! ❤

 5. Tina skriver:

  Bra inlägg Annika! Undrar om det blir ny ”nakenchock” a la Afrodite i år? Det var ju länge sen… Fast gruppen ”Det vet du” ska väl vara med i år och deras DJ har ju alltid bar överkropp. Tveksamt om någon kommer att se honom som ett objekt som bara är med som lite manlig fägring… 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..