Mina 3 tydligaste gravidtecken

Sticken i brösten är rejäla...

I dag gick jag in i vecka 6. Jag skulle vilja flytta mig framåt i tiden till andra trimestern och till ultraljudet för att känna ett mer ”lugn” i kroppen!

Något som förvånar mig är att jag inte riktigt har börjat att må illa än och att jag har den aptit jag har. Så var det inte när jag var gravid med Lilo. Men jag klagar inte, det vore fantastiskt att inte behöva må illa!

Det här är de gravidtecken jag känner av mest just nu…

1. SÅ VANSINNIGT TRÖTT!

Jag är trött hela tiden! Det känns som att jag skulle kunna sova 20 timmar om dygnet om det var möjligt.

Därför blir man trött: Det beror tydligen på den oerhörda aktiviteten i kroppen när hormoner produceras. Normalt sett klingar av efter ungefär tolv veckor. Källa: Vi föräldrar

2. JAG FRYSER KONSTANT

Jag är en riktigt frusen människa. Jag är typ känd i mina kretsar som personen som alltid fryser. Och nu är det helt galet, jag går omkring med en vetevärmare innanför tröjan.

Därför fryser man: Man fryser man för att graviditeten är så energikrävande för kroppen. Källa: Barntotal.se

 

3. STICKNINGAR I BRÖSTEN

Det känns nästan som vassa nålstick (alltså AJ!) som kommer helt plötsligt i bägge brösten, och de känns ömma.

Därför får man  ömma bröst: Kroppen förbereder sig på barnets födelse och på att amma. Bakom fettvävnaden i bröstet sitter mjölkkörtlarna som nu väcks till liv. Källa: Babyhjalp.se

 1. Kajsa skriver:

  Exakt så hade jag det. & hade sjukt dåligt järnvärde så nog därför jag frös och var så ofantligt trött! (Hade inte det så i första graviditeten)Men nu har det gått över sedan typ vecka 19. Äter extra järn också.

 2. Först av allt stort grattis till dig!

  Jag känner så igen mig. Jag har försökt få barn länge(år) och flera IVF. Nu på nr 5 gick det vägen. Fick första veckan svagt plus och småblödningar. Var helt förkrossad och sedan kom symtomen och jag gjorde som du nytt test som visade plus. Vilken lycka!
  Känner att brösten kliar/spänner, illamående som är hanterbart så länge jag äter regelbundet, dofter är mitt största problem även med mat. I övrigt drömmer rätt mycket och sover typ ofta 😀 Jag går in i v. 8 på torsdag. Har ultraljud så lite nervös.

  Lycka till med allt!

 3. Jag tror att anledningen till en känsla av frusenhet kommer av den snabba hormonomställningen och inte pga att graviditeten är särskilt energikrävande så tidigt. Det är ju inte mindre ett mirakel, men så tidigt kräver inte graviditeten särskilt mycket energi.

 4. Zara skriver:

  Hej! Jag försökte kommentera filmen ovan men det gick inte så jag gör det här:

  En jättefin film, du ser så lycklig ut. 🙂

  Bra att du tog steget att åka till Danmark! Håller tummarna för dig nu. Kram /Zara

 5. Karin skriver:

  Då säger jag redan nu att du väntar en kille ☝🏻️😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..