Vilken vuxen kvinna har en sån här tonårskropp?

Nej, Mango, H&M och Zara – jag kan inte relatera till era bikinimodeller...

Om en månad drar jag iväg på en hälsoresa till Andalusien och jag tänkte förbereda mig redan nu och att köpa en bikini. Jag kollade runt på sajterna för att hitta en… Och, ja, behöver jag ens förklara varför jag inte väljer att handla en från Mangos, H&M:s eller Zaras webbshoppar?

För inte på något sätt kan jag och min normala kvinnokropp relatera till de här bilderna eller bikinimodellerna. Är det meningen att kvinnor över 18 år INTE SKA köpa en bikini som de här på bilderna? Vill inte de här klädkedjorna att vi ”vanlisar” ska bära deras badkläder? För jag känner faktiskt ingen kvinna i min närhet som en sån här tonårskropp som visas.

Hur ska jag ens kunna relatera till det här? Hur ska jag ens kunna föreställa mig i någon här bikinisarna? Alltså, kom igen nu, Mango, H&M och Zara – visa lite olika kroppar! VANLIGA vuxenkroppar tack – i lite olika former. Och hänvisa inte till Plus size, tack, det är ett sånt larvigt begrepp.

Mango

Från Mango.

zara
hmprod

Från H&M.

 1. Moa skriver:

  Jag är 14 år och jag har inte ens en kropp likt de där. Det ör jätte jobbigt att kolla på badkläder för man vet att man bara kommer se ut som ett fån i det.

 2. Men alltså… dessa kommentarer…

  1, Ni som ser ut så som på bilden, ni har ju större möjlighet att köpa en bikini online eftersom ni kan se er själva enklare i bikinin då igenkänningsfaktorn är högre.. sant? Vilket Annika menade att det är VÄLDIGT svårt för de som har inte den kroppen, eftersom i princip ALLA större kedjor visar sina bikini/underkläder på denna kroppstyp. Det är väl för fasiken inte något fel på era ”smala” kroppar… det är fel på att alla kedjor enbart visar ”smala kroppar.”

  2, Normalt eller inte normalt.. så länge ni inte har en grönprickig kropp med svans så skulle jag anse er kropp är normal.. MEN… större andel kvinnor över 18 år, ser INTE ut som på bilden, än andelen som gör det. Det är fakta och det måste väl ni inse med? Herregud! Problemet är ju att det blir väldigt fel att visa kläder, för vuxna kvinnor, med ENBART en kroppstyp som kanske 5% utav populationen i Sverige har?

  Smala kroppar trots inga barn eller tjugofem barn… är inget fel.
  Ingen har thin-shameat er. Herregud.

 3. Sara skriver:

  Jag är 34 år och har fött två barn nyligen. Jag har alltid varit naturligt smal och har likadan kropp som på bilderna. Så JA vi finns. Otroligt tröttsamt och ledsamt inlägg.

 4. Jag ser ut så, och har en son på 19 månader.. 🤦🏽‍♀️ dummaste jävla blogginlägget någonsin! Istället för att klanka ner/shamea på en kvinnas kroppstyp, så borde man klanka ner på att det inte finns nog representation vad gäller modeller.

  Kvinnor kommer i alla möjliga former, och det här är EN av dom. Som en vuxen kvinna/mamma tar jag åt mig.. 😡

 5. Långt där inne kan jag tänka mej att du vill komma åt problemen med modeller som måste svälta sej för att få vara modell. Men det finns vanliga Svenssons som ÄR smala. Det är väldigt känsligt att påtala till en som är smal som inte kan gå upp i vikt att den typ ser anorektisk ut eller; äter du? Eller ska du verkligen träna, du som är så smal. Var istället nöjd med den kroppen du har och sätt på en bikini utan att påtala hur andra ser ut. Ja jag ser ungefär ut som några av bilderna, jag tränar och äter BRA mat och går i bikini.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..