Jag tror inte på den ”duktiga mamman”

"Jag funderar på att starta en klubb som heter: Morsor united – som ett korplag i föräldraskap"

Ni vet hon ”duktiga mamman”? Hon som säger meningar i stilen ”Varför skaffade du ens barn om du inte vill umgås med dem?” och hon som tycker att man är en helvetisk egoistisk människa för att man vill ha lite egentid…

Nej. Jag tror inte på henne.

Jag tror att de flesta föräldrar förstår att tid på egen hand likaväl kan göra en förälder bättre, att man hinner samla kraft, vårda sina vänskapsrelationer och annat i livet som gör en lycklig.

Glad person = glad förälder = glatt barn!

Jag tror att alla föräldrar gör så gott de kan. Det gäller att hitta en balans i livet för att en så bra förälder som möjligt, inte sant? Och det sämsta vi kan göra mot varandra är att basha varandra som föräldrar.

mamma

Har har ni tre morsor som highfivar varandra – och vill att fler ska göra samma sak! Emelie Holst, jag och Anna ”Apan satt i granen” Davidsson. Foto: Hannah Hedin för mama.

Så istället för att tävla om vem som umgås mest med sitt barn, vem som hittar på mest saker med dem eller vem som lagar nyttigast mat till dem – highfiva istället morsan bredvid dig. Och ser hon ut att ha det tufft? Hjälp henne istället för att titta ner på henne och sucka.

Jag funderar på att starta en klubb som heter: Morsor united – som ett korplag i föräldraskap. Ett lag som inte spelar för att hamna i eliten, utan i stället vara just så vanligt mänskliga som vi förmår att vara som föräldrar.

Morsor united rules!

 

  1. Lovisa skriver:

    Hej! Här har du en sån mamma, inte att jag säger sådär ”varför vill de inte vara med sina barn” men jag är en mamma som gärna är med mitt barn. Jämt och ofta. Jag sover nära, jag tröstar jämt. Och jag tycker precis tvärtom att det är jag och de som är som mig som, kanske inte får skit, men det är de ”andra mamma gänget” som lämnar bort och går ut och hänger med vänner som får höra men guuu så skööön och cool du är fast du fått barn. Jag ska tydligen inte dalta för då kommer hen lära sig att skriker jag får jag komma upp och så vidare.

    Så varför inte bara säga att alla är bra. Även ”duktiga” mamman 🙂

  2. Elin skriver:

    Hej! Jag tycker att det låter som en strålande idé men kan inte alla föräldrar få vara med? Även dom som hämtar tidigt, är mycket med barnen? Vem bestämmer vad som är duktigt liksom? Man är väl lika duktig om man har ett socialt liv med vänner mm? Vi kan väl stötta varandra oavsett de val vi gör? Heja oss!!! 💪😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..