Så nu har jag klädstorlek 44?

Jag letade ett par nya jeans idag och hamnade på H&M. Och jag är nu tydligen storlek 44 enligt dem eftersom storlek 42 inte ens går att knäppa igen. Jag är alltså H&M:s största storlek som etiketten visar. 


Jag väger cirka 68-70 kilo och är 173 cm lång. Rätt average med andra ord? Tänker också att det ändå finns rätt så många som är större än jag… 

Vill inte H&M ha oss som kunder? Och hur kan de ha så usel kroppskunskap som en av världens största modekedjor?

Och en sak till – det här handlar inte bara om min kropp nu, det handlar om att jag inte vill att min dotter ska behöva mötas av samma skeva ideal i framtiden!

 1. L skriver:

  Ser att det här inlägget är ett år gammalt..
  Jag fick mig nyss en chock när jag köpte mig ett par fina byxor och till mitt stora förtret insåg att jag har storlek 44 (!!!) (Vanligtvis bär jag storlek 38)
  Snacka om tjockchock!

  1. Jessica skriver:

   Jag kan garantera dig att du inte är tjock. Hm har andra storlekar idag och en 44 är som en liten large som tidigare var storlek 40. Sen får de flesta gå upp en storlek nu för tiden på hm.
   Mvh en som känner likadant

 2. Hej Annika, jag har inte handlat kläder på HM sedan jag fick barn för snart 16 år sedan. Först gick jag dit av gammal vana, men jag fick konstatera detsamma som du, det finns inga kläder som passar. Jag drog samma slutsats som du, dom vill inte ha mina pengar där. Jag började handla kläder där jag och mina pengar duger. Det är ju inte som att HM har något unikt och extra som inte finns någon annanstans.

 3. Precis samma här. Jag är 174 cm och väger runt 67. Jag får pressa mig ner i ett par strlk 42 på H&M, om det ens går. Kändes så konstigt att köpa strlk 44 så det blev ingen affär senast jag var där. Jag anser mig själv se helt normal ut, är begåvad med breda höfter. Nä, man ska inte bry sig om siffror o storlekar fast något knas är det väl ändå när storlekarna är så här. Jag tänker på dem som har mer hull än jag? Och f ö fortfarande är normala….

 4. Jag är 164 cm lång och väger just nu runt 64 kg, är på väg att gå ner till 60 kg. Jag har stl 40 just nu och förr när jag låg på en vikt kring 57-58 kg så hade jag stl 38 el stl 28 i jeans.

  Tror inte heller det alltid har med vikten att göra, för vi har olika kroppsformar också vilket gör att passformen är olika.

 5. Nina skriver:

  Men hallå! Skit i storleken. Vissa byxor är liksom skurna på ett sätt så att de inte passar alla kroppar. På HM varierar storleken på byxor ganska mycket för mig. Jag har en väl tilltagen bakdel o därför är låga jeans inte ett alternativ för om jag inte vill att halva röva ska hänga ut. Har allt från 34-40 faktiskt beroende på byxan.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..