En gravid kvinnas värsta mardröm

"En barnmorska ville avvakta ännu längre, trots att jag var öppen tio centimeter"

När jag är på semester försöker jag att använda mobilen så lite så möjligt – både för att njuta av semestern men också för att inte påverkas av stressen av nyheter och sociala medier. Jag orkar helt enkelt inte bli upprörd av vår av samhällets ständiga svek mot kvinnor – speciellt mammor. Som den här som hände Dijana Golubovic, 26, Malmö:

– I vecka 33 kunde jag inte sova på nätterna eftersom det kliade något fruktansvärt i handflatorna och under fötterna, berättar Dijana.

680

Bild från Expressen.se.

Läkaren konstaterade att hon hade både höga levervärden (hepatos) och högt blodtryck. Riktlinjerna säger att en sådan riskgraviditet ska följas upp med regelbunden kontroll med blodprov och fosterljudsövervakning. I flera fall kan det av säkerhetsskäl bli aktuellt att sätta i gång förlossningen i förtid (ur Expressen).

”Vi ringde till förlossningen och ville komma in. Men de stoppade oss flera gånger och bad oss avvakta hemma. En barnmorska ville avvakta ännu längre, trots att jag var öppen tio centimeter”, säger hon till Expressen.

När hon Dijana och maken Niklas till sist fick kom in var det för sent att rädda lilla Anastasija.

Det här är så vidrigt sorligt. Hur är det ens möjligt att detta kan hända i moderna Sverige?! Fy fan!

Om det finns ett tillfälle i livet som man vill behöver få lita på att vården gör sitt jobb rätt så är det ju under graviditeten. Vi måste få en tryggare förlossningsvård!

 

 

  1. Anna skriver:

    Ofattbart💔

  2. Loppan skriver:

    Absolut – så glad att jag slipper föda i Sverige. Där jag bor kan man stämma skiten ur dem om de gör fel så ansvaret hos personalen är större och därför tar de inga risker.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..