Så tacklar du manspreadaren – 3 knep som alltid fungerar

Svårt att veta hur du ska göra när än man bresar ut sig över ditt säte på tunnelbanan eller bussen? Läs det här!

Om ni har följt mig här på bloggen eller på mitt instagram så vet ni kanske att jag är en gammal manspread-motståndare, så den här nyheten (på bilden) från Spanien tycker jag är helt fantastisk!

Och om du råkar ut för en manspreadare på tunnelbanan eller bussen så har jag några beprövade tips till dig. De fungerar varje gång – och ger dig ditt eget space på nolltid.

IMG_0816

 

Så tacklar du manspreadaren:

 

1. Låtsas vara sjuk

giphy
giphy

När han sitter där över halva ditt säte – börja hosta hysteriskt och… NYS! Ta i ända från din livmoder och låtsasnys samtidigt som du böjer dig framåt över hans knä. Skulle det ändå inte skrämma bort honom? Låtsas ringa en kompis och berätta om att du dragit på dig någon oförklarlig sjukdom efter din långa resa i tropikerna…

2. Väsktricket

Du lägger helt enkelt upp din väska (helst en tung träningsväska) i hans knä. Men bara på den delen av sätet som faktiskt hör till dig. Han blir garanterat irriterad, och om han säger något svarar du bara: ”Oj, förlåt, jag trodde att JAG satt här, men det är tydligen DITT skrev som gör det. Jag ber så heeeeemskt mycket om ursäkt!”. Håll en riktigt glad och irriterade röst här.

3. Spreada tillbaka

Om du är sugen på att ge din breasande medresenär en oförglömlig resa – spreada tillbaka allt vad du kan och berätta högt och tydligt att hur viktigt det är att lufta underlivet som kvinna : ”Luftar man inte fittis kan man få svamp och så, jäkligt jobbigt ska du veta!”.

 

Trevlig resa!

 

 1. Ewa skriver:

  http://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/obehaglig-hetsjakt-pa-bredbent-sittande-man/
  tack för bra krönika
  Jag vill förbjuda:
  ryggor på t-bana, bussar, tåg etc. ta av den och slåss inte med den!! män, pojkar, kvinnor och flickor
  ta ned fötterna från sätet framför, gäller alla
  ha små barn i knät, alla
  jag råkar vara liten och smal, låt mig ha mitt säte ifred, är du storrumpad, häng resten ut i gången, alla, män som kvinnor
  din väska har inte betalat färdbiljett, tack för kaffet, män som kvinnor
  kvinna med sidecut och militärmönstrat, du kan också dra hop benen
  Det är inte en manshatiskt feministisk issue, hänsyn gäller ALLA!

 2. Ewa skriver:

  Hur gör man då med womenspreading? Företrädesvis av sidecut biffiga kvinnspersoner av obestämd sort.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..