Att få på ett barn galonbyxor…

Mitt supertips: GE DIG BARA!

Jag avskyr egentligen uttrycket ”välj dina strider”, men sen jag fick barn har jag helt klart lärt mig att välja när jag ska ge mig och inte. Och här, mina damer och herrar, ser ni vinnaren av årets största galonbyxe-fajt…

Så hur hur gör man egentligen när barnen vägrar kläder? Jag minns att jag gjorde en intervju med Bo Hejlskov Elvén, psykolog och expert på problemskapande beteende, som skrivit boken ”Barn som bråkar” och han gav följande råd:

– Det enda sättet är att avleda barnet, att skoja. Gå in i en allians med barnet kring situationen. Att bli arg på barnet löser ingenting, då kommer han eller hon inte att lära sig något till nästa gång, utan samma situation kommer då att upprepas.

Man ska alltså inte bli arg på barnet, okej that makes sense, men mitt råd?

GE DIG BARA!

(Ja, alltså så länge vädret tillåter att barnet inte fryser, så klart).

Taco hej.

 

  1. Åsa skriver:

    Och om det är kallt kan vuxen ta byxorna i handen och med lite tur vill barnet ha dem när det fryser. De funkar på endel barn, ibland.

  2. Jag har även gett mig när det varit vinter och tokkallt. Jaha du vill gå ut i blöja och vinterskor. Fine. Tog kläder i vagnen och väl ute på Åsögatan så åkte de på. Folk tittade som att jag var tokig, men vi slapp bråka och i det här fallet vann jag ju när barnet fattade att det var lite skillnad på temperatur inomhus och utomhus.

  3. A skriver:

    Skippa galonisar och köp Isbjörn skalkläder istället! Vi har aldrig ägt galonisar, skulle själv inte vilja kliva runt i såna. Isbjörn är helt klart bästa!!

  4. Eller ge de val… Det funkar för min dotter iallafall. Imorse hade vi samma situation. Ville inte ha galonbyxor inte heller overallen när jag föreslog en i taget. Hon började kolla på alla jackor som var i hallen. Då gav jag henne möjlighet att välja. Antingen galonbyxor eller overallen och då blev det mycket enklare liv för henne. Testa. Det kanske hjälper. De klarar inte av när det finns för många valmöjligheter… Inte när de är så små iallafall…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..