Hur mäktig amningsbild…

...på Sanna Bråding?

Har ni sett nya mama? Tycker att det här bilden är så fin på Sanna Bråding och sönerna Kane-Lee och Lakkie-Bee.

Långtidsamning, amningshets, flaskmatning – har ni tänkt på hur mycket fördomar och myter det finns om just amning? Tänker att alla mammor får göra som de vill (är säker på att folk ifrågasätter Sanna för att hon ammar sin 3-åring), och att de självklart väljer det som passar dem och barnet/barnen bäst. Själv kände jag av amningshetsen och kände mig ”dålig” för att jag inte hade tillräckligt med mjölk för att Lilo skulle bli mätt.

Så borde ingen mamma behöva känna.

Nyblivna mammor behöver mer info om amning – att det är helt okej om man inte kan amma eller väljer att amma ”längre”.

 

  1. Fint att hon vågar stå på sig vad gäller att amma länge, det är märkligt att amning av vissa anses vara något som bör ske typ enbart de första sex månaderna. Däremot gillar jag inte riktigt bilden: inte av estetiska skäl utan för att jag tycker den går över gränsen vad gäller barnens integritet. Man bör ställa sig frågan vad barnen när de blir äldre känner för att deras intima stund med modern för alltid finns dokumenterad på en bild, som allmänheten kan granska och tycka saker om.

  2. Karin skriver:

    Ingen mamma ska behöva känns sig dålig för att amningen inte funkar! Det är sjukt krångligt att amma bitvis. Dock är jag rätt säker på att fler skulle kunna amma och få det att funka bra om de fick rätt hjälp och råd. Är med i en amningsgrupp på Facebook och det är så tydligt att många nyblivna föräldrar inte har en susning om hur en ökar förutsättningarna för att få till en lyckad amning. Det är ju sånt MVC borde informera om i högre grad tycker jag. Å andra sidan ska kvinnor som inte vill amma sluta pressas till det. Något man ogillar kan ju aldrig bli bra och det finns ju verkligen ingen anledning att plåga sig igenom femtielva matningar varje dag om man inte vill.

  3. Jag har exakt noll åsikter om hur länge sanna vill amma sina barn men argument att hon inte har rätt att ta bröstet från barnet har jag svårt att förstå. Man har fortfarande äganderätt till sin egen kropp fast en är mamma??

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..