Hur ska man tänka kring kalas?

Nästa månad fyller Lilo 4 år, och hur ska man egentligen tänka kring kalas? Jag vill inte bjuda in bara några från förskolan, men det är omöjligt att bjuda in 30 kids… Eller får man bjuda in bara dem som Lilo hänger med mest? Jag vill ju verkligen inte utesluta barn eller göra någon ledsen!!!

Eller har man ett kalas för alla på förskolan och sen ett för de närmsta vännerna (det är många närmsta vänner)? Vet verkligen inte hur man ska göra…

Min kompis Maris tårta till hennes 4-åring. Lilo vill ha en enhörningstårta… Hjälp.

 

 

 1. Lina skriver:

  Ett tips oavsett vilken typ av kalas du anordnar är att säga de kan ta med en leksak/bok de ej använder längre och slå in som present! Så blir det lite recycling! Mycket uppskattat av de vuxna och barnen tycker det är jättekul att ha fått en utvald gåva från sina vänner! (Och ofta bryr sig ju barnen mest om att det är ett fint presentpapper, inte om gåvan är använd tidigare)

  Trevlig dag!
  /Lina

 2. Vår dotter fyllde 4 år i somras och vi bor ganska litet så fick begränsa inbjudningarna. Det blev 5 barn som kom vilket var ganska max när de skulle vara inne på hennes rum och leka (kaoset att städa upp efteråt 🙈🤣)
  Jag hade tänkt vara ute på innergården men vädret skulle vara dåligt så vi chansade inte.
  Annars lät det ju väldigt bra som någon tipsade om att gå ett kalas utomhus och kunna bjuda fler. Lite enkla lekar gillar ju många 4-åringar också som finns plats för utimhus. Alternativt så kan man ofta väldigt billigt (iaf här där vi bor) hyra någon liten gympasal. Plocka fram tjockmattor, rockringar, lianer, ärtpåsar och gympa loss.
  Grattis Lilo!

 3. Emelie skriver:

  Enkelt, man har inget kalas för kompisar tills de börjar skolan och då bjuder man dom man leker med efter skolan. Har 4 barn (14,10,5&1) de har aldrig klagat eller frågat om kompis kalas för jag har förklarat för dom att msn kan inte bjuda alla på dagis (ja jag säger dagis) ca 30-40 barn och det är inte rättvist att inte bjuda alla.

 4. Jenny skriver:

  Jag trormig sitta inne på en toppenlösning:
  Såklart man bjuder alla, ha presentlöst utekalas i en lekpark och bjud på korv med bröd och bullar till exempel.
  Billigt, städfritt och hur kul som helst. Presentfritt för att då kan alla tacka ja, jag vet att det finns barn som inte kan gå på kalas för de inte har råd med present.
  Sen har man om man vill ett släkt/vänkalas för de familjer man umgås med, med enhörningstårta och presenter.
  Bra va?

 5. Maria skriver:

  Jag ville vara inkluderande och inte bjuda in utifrån kön eller bästisar. Tänk på de som aldrig blir bjudna. Därför bjöd jag alla 4-åringar på avdelningen, dvs totalt 7 st inkl mitt barn. Sedan bjöd jag även ett par av mina vänner med barn i samma ålder.
  Familjen firar separat, så det blir två kalas totalt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..