I annonssamarbete med NORDISK FILM

Ett biomåste i vinter!

Här är filmen du vill ta med din mamma på.

För några år sedan åkte jag och min mamma själva på en semester i Italien. I mitt huvud lät dem som en fantastisk idé. Jag såg oss äta underbara middagar i vacker en Fellini-miljö, men det blev en blandning av ”Sällskapsresan” och ”Vi hade i alla fall tur med vädret”. Alltså klassisk charter med allt vad det innebär!

Hur mycket jag än älskar min mamma så ville jag, efter cirka ett dygn, simma över till den kroatiska kusten (förlåt mamma!). Jag behöver liksom inte hjälp med att borsta håret eller koka kaffe!

Och på tal om Kroatien, jag blev så sugen på att åka dit när jag såg den nya filmen ”All inclusive” – som just handlar om hur det är att vara på semester med sina familjemedlemmar – och när det blir allt annat än vad man tänkt sig.

Mamma Ingers (som spelas av underbara Suzanne Reuter) 60-årsdag ska firas med en tripp till soliga Kroatien, men i samma veva lämnar hennes man henne och hon åker då själv, alldeles förkrossad, med sina vuxna döttrar – ordentliga Malin och struliga Tove.

Systarna försöker så klart få mamman att må bra igen – och det utvecklas till en tävling om vem som bäst kan trösta henne. Tove kommer på den ”briljanta” lösningen att pigga upp mamma med att i smyg betala sitt eget one-night stand, bartendern Antonio, 45, för att ta ut mamman på en dejt. Det hela slutar så klart i kaos – med alla hotellets chartertyper involverade.

Filmen bjuder verkligen på mycket skratt och igenkänning. Och det är SÅ skönt att språket i filmen inte är så tillrättalagt!

Och en sak som jag ofta tänkt på, som tas upp i filmen, är hur äldre kvinnor ofta förminskar sig själva och sluta tro att de inte är attraktiva för att de kommer upp i en viss ålder. Sexighet sitter varken i ålder eller kroppsstorlek, något jag på allvar hoppas och tror att jag kommer att känna när jag blir äldre. För övrigt tycker jag att alla kvinnor som skiljer sig på något sätt alltid blir snyggare – som att de direkt ser typ tio år yngre ut! Håller ni med?

Ta med morsan eller syrran på den här biofilmen (som har premiär på fredag) – och skratta åt/med den SÅ bra trion: Suzanne Reuter, Jennie Silfverhjelm och Liv Mjönes! 

  1. Sarah skriver:

    Bor i Italien, på gränsen till Slovenie. O Kroatien. Måste nog se filmen. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..