För gammal för flätor?

"Flätor på en 40-plussare? Nja..."

Ja, jag har jäkligt mycket hår. Och jag är tacksam för det, men – mitt hår är jäkligt svårstajlat och eftersom jag är en person som inte orkar fixa håret så får det ofta bara vara. Typ låta det självtorka det eller sätta upp det i knut.

Man jag tycker att det är kul när någon annan fixar det. Som typ på Braid&Blow där jag flätat det ett antal gånger eller när jag är med på pltåtningar eller i tv.

Men för ett tag sedan så skulle jag vara med i TV4 och frågade makeupartisten/hårstylisten om hon hade tid att göra inbakade flätor. Och det hade hon men hon frågade om jag verkligen ville ha flätor med motiveringen ”flätor på en 40-plussare? Nja…”. Och inget ont om henne – hon gav bara sin synpunkt och tyckte att det passade mig bättre att ha utsläppt.

Men ända sen hon sa det så känner jag inte för att fläta håret igen, och jag inser att det kanske är så att jag ska sluta med vissa saker för att jag är för gammal för dem… Eller? Jag gillar ju själv inte ”barnsliga kläder” på män så jag kanske bara ska sluta med mina munkjackor och flätor…

Är det kanske dags att byta stil överlag? Äsch jag vet inte, man är bara så gammal som man känner sig och jag känner mig faktiskt inte gammal alls.

 1. Sara skriver:

  Åh, alltså vissa frisyrer gör ju helt enkelt att man ser ut som man vill vara yngre än man är, typ inbakade flätor, vilket istället gör att man framstår äldre.. du har superfint hår i övrigt!

  Sidofläta funkar hela livet.
  Sen gör man ju som man vill såklart, men jag håller med sminkösen.

 2. Sara skriver:

  Åh, alltså vissa frisyrer gör ju helt enkelt att man det ut som man vill vara yngre än man är, typ inbakade flätor, vilket istället gör att man framstår äldre.. du har superfint hår i övrigt!

  Sidofläta funkar hela livet.
  Sen gör man ju som man vill såklart, men jag håller med sminkösen.

 3. Lina skriver:

  Trams!!!! Kan inte säga nåt annat än trams!

 4. Nikki skriver:

  Men va?! Flätor är ju så jäääääävla läckert! Oavsett ålder, det passar alla som har tillräckligt med hår för att göra det, min dotter kallar det för kobraflätor dock 😉

 5. hanna skriver:

  Tänker på en manlig bekant, 50, som hela sitt liv sportat stram knut i nacken och skägg som en del av sin ”personliga stil”. Mycket svårt att tänka mig att en stylist skulle fråga om han verkligen ville ha knut ”vid 50”. Män och kvinnor, ni vet.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..