Det dåliga samvetet…

Måste barn aktiveras jämt?

Nej, jag var inte ute i pulkabacken med Lilo igår, inte heller var vi ute och njöt av den krispiga vintervädret…
Den enda gången vi var ute var för att handla popcorn som vi BEHÖVDE när vi låg inne och kollade på film hela dagen.


Sen när Lilo somnade för natten så kom den där känslan liksom krypande på… Samvetet: ”Varför gick inte du ut i det fina vädret som alla andra föräldrar verkade göra? Du är en dålig morsa!”

Det är så lätt att känna sig sämst när man ser andra föräldrar lägga upp de där perfekta aktivitetsbilderna på instagram. MEN VARFÖR känner man så här egentligen? Så onödigt. Barn gillar ju att mysa också!

Känner ni igen er i detta? Varför jämför man ens sitt föräldraskap med andra? Och måste barn aktiveras jämt?

 

 1. Maria skriver:

  Skönt att mysa inne absolut men i så fall bra att kompensera en annan dag med rörelse osv. Läste just en krönika i Expressen skriven av Jennifer Wegerup. Ngn slags annons men nog sann iaf.

 2. Helena skriver:

  Känner igen det men barnen tycker ju verkligen det är superkul att vara ute i snön och ljuset ger endorfiner till en själv. Planera in en halvtimme utelek nästa gång på väg till popcornsinköp, då slipper du även det dåliga samvetet på kvällen sen:)

 3. Hatar att gå ut på helgen! Så skönt att stanna inne ju och slippa klä av och på och allt sånt som är hela veckorna till leda.

 4. Mia skriver:

  Vuxna brukar ju bara gilla kyla i skidbackar. Mitt ena barn är innesittare och mitt andra utetjej. En timme pulka kan man ju kosta på sig. Huxflux är snön borta (åtminstone i Sthlm). Man blir hög på ljuset och den friska luften som var igår i Sthlm.

 5. Jag var inne. Vi var ute en stund på lördagen. Vi myste, kollade på iPad, målade, badade o tog d lugnt. Lillen ville inte gå ut. Äsch alla kan väl inte göra allt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..