Kropparna du INTE får se på modeveckan

Hej där, svenska modeskapare – lite inspirationsbilder till er!

Du kanske inte har missat att det är modevecka nu? Eller Stockholm fashion week som det heter. Och det är ju jättekul att det går bra för svenskt mode och för våra märken… Men jag vill berätta varför jag slutade att gå på modeveckan – och varför jag inte skulle gå på någon av visningarna frivilligt.

Jag tror att det var för cirka fyra-fem år sedan som jag gick på modeveckan och blev så oerhört ledsen när jag såg modellerna som på riktigt var så magra att det inte kändes sunt. Jag vet att man kan vara jättesmal av naturen, men det här var INTE så, tro mig.

Och tror ni att det är någon skillnad idag mot hur det såg ut för fyra-fem år sen? Inte mycket faktiskt.

Jag lägger ingen skuld på modellerna här utan helt på de designers som vill att modellerna ska vara supersmala för att passa i deras kläder. De gillar det magra idealet och det känns nästan som att de ser modellerna som galgar istället för personer av kött och blod.

Men min förhoppning är att någon av de designers/modemärken som medverkar under nästa modevecka ska våga ta ställning – och våga visa en variation av kroppar på sin visning! Jag kan inte förstå hur man som modeskapare inte vågar gå mot strömmen. De har ju makten att göra det!

Så hej där, svenska modeskapare – här är några inspirationsbilder till er!

Ev av Missguideds senaste kampanjer.

Bild från Teen Vouge.

 

 

 1. Janna skriver:

  Heja!

  Själv blev jag rätt chockad när jag deltog i min första internationella modevisning i somras och frågade vilka storlekar som fanns att välja bland och det enda jag fick till svar var ”36”.

  Gissa om mina vanliga kunder inte höll med mässans val av modeller. 😀 Bra tycker jag! Himla konstigt att kläder bara ska visas på en kroppsstorlek.

 2. Malin skriver:

  Roligt att se variation! Smala,långa, korta, päronformade, runda, vi finns ju i alla möjliga former 🙂

 3. Ja! Till en varierad representation av kroppar på modeller. Men varför måste man hela tiden dra åt ytterligheter? Fattar inte.

 4. Stina skriver:

  Hälsosamma eller ej, alla kroppar måste få synas! Vad är det som gör supersmala kroppar hälsosamma… Blir jätteglad och inspirerad att se olika former och färger på modellerna från bilderna du lagt upp 👏👏❤️

 5. Tina skriver:

  Vi vet att du alltid klagar på modeller, men någon eller några av modellerna på översta fotot är inte runda eller stora, möjligen överäter de inte. De som är störst/kurvigast kanske inte heller är helt hälsosamma. Det börjar gå i cykler om att klaga på smala modeller, som du skriver, det finns kvinnor som är smala av naturen. Live with it.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..