I annonssamarbete med BONNIERFöRLAGEN

Heja systerskapet!

Jag har ingen syster – med ändå har jag flera!

Vid många tillfällen under livet har jag önskat mig en syster. Nej, det är inget fel på min bror, men en syster… Det hade bara varit så fantastiskt att ha en kvinnlig person bredvid sig genom livet – som alltid fanns vid ens sida i vått och torr.

En författare som ofta skriver om systerskap, och hur det att är att vara kvinna i förhållande till män, är författaren Nora Roberts. Jag har läst och lyssnat på fyra av hennes böcker och den senaste ”Kidnapparen”, som också finns på ljudbok som jag föredrar, är verkligen en av de mest obehagligaste, men också en hyllning till matriarkatet och kvinnokraften.

Handlingen är riktigt obehaglig: Plötsligt försvinner Maureens lillasyster Alice. Och när familjen tror att försvinnandet är frivilligt från tonåringen Alices sida har hon egentligen tillfångatagits av sadistisk och kvinnohatande man som tvingar henne att föda fram hans avkomma. Som han också tar ifrån henne! Boken borrar verkligen in sig i mammahjärtat, men den är bra och spännande som Nora Roberts böcker alltid är (och med mycket romantik i också).

Om du vill lyssna på ”Kidnapparen” på BookBeat så använd min rabattkod ”annikaleone”!


Författaren Nora Roberts, som är bosatt i USA, är verkligen en cool kvinna. Hon är 68 år, still going strong, och har släppt över 200 bästsäljande böcker (hon har sålt närmare tre miljoner böcker bara i Sverige!). En riktig förebild, precis som Astrid Lindgren och Oprah Winfrey är för mig.

Men systerskapet – ja, det är ändå det viktigaste i mitt liv utöver mödraskapet. Jag har ju som sagt inga systrar – men ändå har jag flera. Mina tjejkompisar är ju som mina systrar – och förebilder! Mitt liv hade varit väldigt fattigt utan Anastelle, Linda, Mari och Ninna och så många fler som finns där vid min sida och gör livet så mycket bättre på alla sätt.

Vilka är dina kvinnliga förebilder? Vilka tycker du bör hyllas? 

Heja systerskapet!

  1. Mia skriver:

    Angela Lansbury! Fortf när över 90 år fyllda, håller hon skådespelarklasser för unga blivande talanger.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..