I annonssamarbete med PAMPERS & MAMA

Så gör du en blöjtårta!

Jag har gjort en blöjtårta i form av enhörning – så klart!

Blir inte livet så mycket roligare av att fira personer och härliga händelser? Så klart! Men hittills tycker jag att vi svenskar har varit lite dåliga på att fira just föräldraskapet – och därför tycker jag det är så kul att det blir allt vanligare med baby showers – för blivande föräldrar – både mammor och pappor.

Och på en babyshower är det ju tradition att göra en blöjtårta till den blivande föräldern, och när jag blev utmanad av förra årets blöjtårtevinnare Knivlisa att delta i Pampers blöjtårteutmaning så blev jag så klart superpepp på att sätta igång och låta kreativiteten flöda! Inspirationen? Lilos besatthet av enhörningar (hon ska till och med jobba som enhörning när hon blir stor, haha).

Sugen på att testa att skapa en egen blöjtårta? Dela din/dina egna blöjtårtor under hashtagen #pampersbabyshower samt pinga @tidningenmama och @pampersworld och du tävlar och att vinna en årskonsumtion av blöjor. Du kan också tävla om ett blöjtårtekit genom att rösta på en vinnare (förslagsvis mig!).

Så här gjorde jag min blöjtårta:

1 Det här använde jag

Man behöver faktiskt inte så många saker för att göra en blöjtårta. Jag använde: Pampers new baby (ca 80 st), en tyllkjol (som också blir en present till babyn), presentsnöre, en kalastuta, örondiadem, vingar och stav, lädersnöre och lim och sax.

2 Första lagret

65 blöjor gick åt till det första lagret som också blev enhörningens kropp och botten av tårtan. En tyllkjol med bra resår håller allt på plats!

3 Enhörningens huvud

Jag valde en turkos färg på papper till enhörningens kropp, som jag klippte cirka 1 + 2/3 blöjor hög och ögonen är av läderband som är ett bra alternativ om man liksom jag inte är så bra på att rita.

4 Det färdiga resultatet!

Vad tycker ni? Inte så pjåkig enhörningsblöjtårta, va?

Känner du för att vara med och tävla men inte vet hur du ska börja? Spana in den här videon om hur du kan bygger din egen Pampers-blöjtårta. Lycka till!

LOADING..