I annonssamarbete med BONNIERFöRLAGEN

Vem gillar inte romantik?

"Romantik är inget skamligt – det är en sak som förhoppningsvis alla vill ha – och det handlar inte om blommor och choklad snarare hur man är mot varandra i vardagen och hur man hjälper och stöttar varandra, tycker jag"

Jag har ett gäng ”guilty pleasures”. Jag frossar inte bara i samtliga ”The Real housewives of”-dokusåporna utan har även barnsligare cravings. Bland annat så brukar jag ofta köpa en Kalle Anka-pocket på Arlanda när jag ska ut och resa. Det är ju inget jag direkt stoltserar med – och jag har haft pojkvänner som skämts lite över mig som resesällskap när jag förtjust gottar ner mig i vad som händer i Ankeborg, haha.

Och en annan en genre som anses ”skämsig” är chic lit. Men varför egentligen? Varför anses överhuvudtaget romantik som något ”tjejigt” och ”skamfullt” när det flesta, oavsett kön, har som högsta dröm i livet att finna kärleken? Romantik är ju bara härligt!

Okej, jag kanske inte direkt får ut så mycket av en supernormativ Harlequin-novell, men det finns ju mängder av författare som är urbra på att skapa romantiska berättelser som ger mycket mer än bara ”cheesy love making”. Jag tänker också att ”chic lit” det är en utskälld genre för att den riktar sig till just kvinnor – som att det vore något larvigt att gilla romantik! Jag tycker ALLA borde lära sig mer om romantik.

Coola författaren Nora Roberts, exempelvis, är grym på att ge den perfekta mixen av kärlek och spänning. Och nyligen träffades jag, Knivis och Vanja över en lunch på Miss Clara för att diskutera författaren, hennes nya braiga bok ”Kidnapparen” och hur bra hon är på att lyfta sin kvinnliga karaktärer. Det ledde också till att vi pratade vidare om  ojämställt föräldraskap – hur lätt det är att hamna i traditionella mönster som just kvinna och mamma.

För ärligt – det mest romantiska man kan göra för sin partner är vilja dela lika med allt som kommer med att vara förälder – lyssna och kompromissa för att som par vara så lyckliga som möjligt tillsammans – och på så sätt även vara bra förebilder för sitt barn. Det om något jag kan tycka är romantiskt när jag ser på andra par med barn så är det när man ser att de delar lika på allt – det jobbiga som det roliga. Att som en enhet se till att alla mår så bra som möjligt!

Sån ynnest att få ha Vanja och Knivis som bloggkollegor!

Romantik är inget skamligt – det är något som förhoppningsvis alla vill ha – och det handlar inte om blommor och choklad snarare hur man är mot varandra i vardagen och hur man hjälper och stöttar varandra, tycker jag.

Heja romantiken!

Om du vill lyssna på ”Kidnapparen” på BookBeat så använd min rabattkod ”annikaleone”!

  1. Den snygga blusen du har på dig, får jag fråga vart den är från? 🙂

    Råkade skicka en kommentar med min mail som namn.
    Hoppas den inte publicerades, om så får du gärna ta bort.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..