I annonssamarbete med BONNIERS BOKKLUBB

Hemliga böcker…

...ett fiffigt sätt att få barnet att vilja läsa!

Vad är det första ditt barn gör när någon av dina kompisar kommer hem till dig? Det första Lilo gör är att hämta en bok och lägga i personens händer och säga: ”Kan vi läsa den här?”. Och nu vet mina kompisar att det ingår läsning för Lilo om man kommer hem till oss!

Jag är så klart glad att Lilo är en riktig bokälskare, för jag är helt med på att det är utvecklande i både språk och fantasi, men det jag kan tycka är tråkigt som vuxen är ju att man läst alla böcker cirka 1000 gånger så att man till och med kan dem utantill… 

Vi läser nu två böcker vid läggning eller i soffan på kvällen, men om Lilo fick som hon ville skulle vi läsa cirka tio böcker per dag. Därför har jag varit så smart (tycker jag i alla fall) och infört konceptet ”bok-mysis” i casa Leone. Det innebär att Lilo en dag i veckan får välja fritt antal böcker som vi ska läsa. Och till hjälp har vi nu den fiffiga barnboksprenumerationen BookBox Kids.

Det jag tycker att är så bra med just deras prenumerationstjänst är att böckerna alltid är hemliga – det bli alltid en rolig överraskning – för både mig och Lilo! 

Så här fungerar BookBox Kids: Fyra gånger om året (mars, juni, september och till julafton) kommer det hem en superfin box med två hemliga böcker anpassade för barnets ålder (alltid böcker som passar lika bra för flickor som pojkar). Så fiffig och prisvärd tjänst och verkligen en trigger för att få barn att läsa mer.

För övrigt måste jag bara säga en sak. Jag vet att alla har olika rutiner när det kommer till läggning, men ett tips: istället för att kanske stressa med läggningen – gör det till just ER mysstund! När jag och Lilo läser tillsammans blir hon verkligen lugn och böcker leder till roliga diskussioner om ALLT i som hon kan tänkas fundera på = den bästa stunden på dygnet!

Om du vill beställa vårens BookBox så har du till den 20 mars på dig

  1. Lisa skriver:

    Åh, jag kommer ihåg när jag var mindre, och vi också hade en bokprenumeration för mig, jag slukade boken samma kväll, och runt omkring kunde världens krig pågå. Då var jag lite äldre än din Lilo, men ditt inlägg fick mig att minnas en av mammas kommentarer efter jag slukat en bok, ja, vi kan ju returnera böckerna för du läser slut dem fortare än blixten. Men jag fick behålla dem.. och läste ofta om dem..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..