I annonssamarbete med APOTEK HJäRTAT

Så får du i barnet medicin

Magiska metoder som kommer hjälpa dig att få i barnet medicin eller vätskeersättning!

Vabruari må vara över, men mars är inte heller den roligaste månaden för småbarnsfamiljerna.

Vi har klarat oss ganska lindrigt undan än så länge – och tur är det – för Lilo är som Sherlock Holmes när det kommer till att upptäcka smaker och kan sniffa sig till medicin från en kilometers avstånd (ja så känns det i alla fall!). Men jag har ett trick Lilo alltid går på, eller rättare sagt som hon aldrig kan säga nej till. Men innan jag kommer till det så måste jag berätta om Apotek Hjärtats fantastiska hjälp för att få i barnet sin medicin: Stjärnaporna i Gränslandet – en genialisk lösning i formen av ett ljudsatt äventyr i tio avsnitt där medicin förvandlas till magisk trolldryck.

Så här funkar det: Stjärnaporna Dunder och Galax behöver barnens hjälp att hitta sin bortblåsta vän Kosmos. Under resans gång kommer de stöta på olika faror och hinder, och då är det dags för barnet att dricka av sin trolldryck för att hjälpa dem.

Du förbereder helt enkelt den medicin eller vätskeersättning  som ska tas och placerar den tillgängligt. En gång under varje avsnitt kommer Stjärnaporna att stöta på ett hinder och be ditt barn om hjälp – då är det dags att ta medicinen. Drick den under melodislingan som spelas upp, eller tryck på paus om ni behöver mer tid. Sedan fortsätter avsnittet och barnet får reda på vilka magiska krafter som trolldrycken har framkallat.

Hur smart? Funkade på Lilo! Gå in på Apotek Hjärtats Youtube-kanal om du vill provlyssna eller testa själv.

Mitt bästa tricks då? Helt klart genom belöning; isglass! Blanda vätskeersättning med exempelvis äppeljuice och frys – och vips så har du en smarrig isglass!

Fler smarta tips från Apotek Hjärtat som underlättar medicinering av barn hittar du här!

LOADING..