Vad i helvete?!

Har ni läst det här FB-inlägget från Polisen i Örebro? Alltså, jag blir så jäkla äcklad… Folk har fasen tappat det. Helt.

Under eftermiddagen inträffade en mycket tragisk händelse på en badplats där en ung pojke förlorade livet.

Jag vill först inleda med att berömma några privatpersoner vilka på ett förtjänstfullt sätt bidrog till att pojken kunde hittas genom att använda sina privata båtar i sökarbetet, hjälpa räddningstjänsten att dyka efter honom och i något fall bära fram utrustning vilken var nödvändig för räddningsinsatsen.

Däremot vill jag starkt ifrågasätta några vuxna människors beteende på platsen. Det gäller de vuxna personer som står på bryggan och genom sin närvaro förhindrar räddningstjänsten att kunna arbeta fritt. Här får polis på plats avvara resurser för att fysisk flytta personer från bryggan och på så vis göra fri väg åt räddningstjänsten.

På platsen fanns även vuxna personer vilka lyfte upp sina barn ”för att de skulle se bättre”.

Jag vill även ifrågasätta de personer som tar fram sina mobiltelefoner och påbörjar en privat fotodokumentation på den drabbade pojken när han väl kommer upp ur vattnet. Att de dessutom har mage att ifrågasätta när jag ber dem lägga undan sina telefoner i respekt för pojken är upprörande och fullständigt bortom normalt hyfs.

Tack vare dessa personers beteende nödgades räddningspersonal avvaras för att skyla kroppen under det livräddande arbetet, räddningspersonal försinkades i sin väg fram till räddningsarbetet och polis tvingades biträda med att fysisk flytta personer för att göra fri väg åt räddningspersonal.

Här kommer några tankar till just de personer som uppenbarligen inte riktigt förstår konsekvenserna av sitt egna handlande:
– Vad skall du med bilderna till? Familjealbumet?
– Är det rimligt att tvingas avvara räddningspersonal för arbete med att hantera just detta agerande? Personal som kunde använts till att försöka rädda pojkens liv.

Låt detta bli den sista gången och ta lärdom. Nästa gång kan det, gud förbjude, vara ditt barn som ligger där.

//Johan

 

 1. E skriver:

  Gammal skåpmat ju

 2. Anna skriver:

  Otäckt äckligt oförlåtligt beteende

 3. Mia skriver:

  Hur gick det med ditt fertilitetstest? Hur många procents chans fick du? Marie Bonnevie är ju gravid, snart 45.

 4. Ewa skriver:

  Mänskliga hyenor och gamar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..