Singel? Här är killen du ska dejta!

Det är för mig det sexigaste som finns.

I varje nummer av mama skriver jag en krönika i med fokus på kärlek och relation. Jag märker att ni är en del här på bloggen som kommenterar att ni inte gillar att jag skriver om kärlek men det är ju liksom ett av de områden, tillsammans med kroppspositivsm och varannan vecka-liv, som ingår i mitt arbete med mama (både tidning och blogg). Och ja, sen är det ju faktiskt MITT liv jag skriver om. På MIN blogg…

Hur som helst, i det nya numret av mama som är ute nu har jag skrivit om den typ av man jag anser lättast att dejta och ha ett förhållande med: Flickpappan!

För det är speciellt med tjejpappor. Jag tror nämligen att de är de bästa personerna man kan dejta/bli tillsammans med. Jag uppfattar att män som har flickbarn är mer engagerade i allt som händer, och speciellt kvinnofrågor. Har man en dotter så kan man inte sitta i soffan, peta sig i naveln och muttra att ”feminismen har gått för långt”. Det är helt orimligt att inte vara feminist om man har en dotter. Men tjejpappan är med i matchen – och det är för mig det sexigaste som finns!

Jag kan inte tänka mig något mer avtändande än någon som tror att en grabbig jargong, sexistiska skämt och att leka machoapa är något som vi kvinnor anser vara manligt, och i deras huvuden sexigt. Typ som när en kille jag gick på dejt med en gång sa att han tyckte att det var så värdelöst att ha en kvinnlig kollega och jag svarade ”du vet att jag är kvinna, va?”. Ridå. Ingen mer dejt med honom. Eller pojkpappan som påpekade att jag inte borde äta efterrätt utan tänka på hur min kropp ser ut. Dubbel ridå.

Så är du singel och ska ge dig ut på dejtingmarknaden? Mitt tips är att satsa alla dina pengar på en häst – det vill säga flickpappan (om du är hetero det vill säga. Gillar du tjejer så grattis!). För mig är flickpappan den ultimata personen att dejta och bli tillsammans med. Varsågod för tipset.

 1. Jag håller verkligen inte alls med här. Jag förstår inte riktigt heller vad barnet eller dess kön har med pappans (eller mammans) förnuft att göra. Om något tror jag att så länge föräldern är vettig från början och visar barnet hur man beter sig och behandlar andra människor, spelar könet inget roll. Jag är tex säker på att min sambo kommer visa och berätta för vår son hur man beter sig och behandlar andra. Samt föregå med ett exemplariskt exempel. Och vi känner båda två att det ligger ett oerhört tungt ansvar på båda våra axlar att lära vår son att bli en så bra man som möjligt. Min pappa har tre döttrar och jag har aldrig hört honom ens nämna feminism.

  Den här generaliseringen är inte alls okej.

 2. Hej igen,

  Valde att läsa igenom ditt inlägg igen och då blev jag faktiskt ändå mer förundrad över hur du, som jag alltid ansett vara en klok, smart kvinna, utrycker dig! Du menar att det var självklart en pojkpappa som uttalade sig om din efterrätt? Han var en idiot!!! Oavsett om han hade fyra flickor, tre pojkar eller inga barn alls! Idioter kommer det alltid att finnas och jag tror inte det är kopplat till vilket kön deras barn har😊

 3. Terese skriver:

  Jag vet inte riktigt om jag håller med. Flera av de flickpapporna jag mött är extremt överbeskyddande över sina döttrar. Har en attityd av att alla pojkar som kommer i närheten av deras dotter ska dö. De vill behålla sina döttrar som små oskuldsfulla varselser på ett riktigt weird och obehagligt sätt.

 4. Linda skriver:

  Det är inte svårt att räkna ut att din nya kille är flick-pappa. Du tycker han är charmig, visst. Men den generaliseringen? 😂 så dumt så det är skrattretande.
  Män som tar ansvar i livet oavsett om de är pappor, partners, kollegor osv, DE är bra.

 5. Hej!

  Det här var ett väldigt konstigt inlägg. Alla är ju olika och bara för att man fått en dotter eller son har ju inget som helst att göra med hur potentiellt bra man är som partner. Min erfarenhet är att det finns många flickpappor som har ”ingen kille kommer nära min dotter, för då jävlar-attityd”. Däremot något som är ”sexigt” är män som uppfostrar sina söner till att respektera flickor/kvinnor. Att de inser att det främst är män som skapar ett samhälle där flickor kränks mm. Det är egenskaper jag hade letat efter!

  PS en liten undran, hade du skrivit så här om din fästman hade varit en pojkpappa?

  1. Malin skriver:

   Håller med dig fullständigt Matilda!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..