I annonssamarbete med ZENDIUM

Så får du ditt barn att borsta tänderna

5 enkla tips!

Hur får man egentligen sitt barn att borsta tänderna? Jag tror på att man faktiskt försöker att lära barnet, på ett pedagogiskt sätt, vad som händer om man inte borstar tänderna och hur viktigt det är att skydda dem. Helt enkelt förklara hur för mycket sötsaker och skippad tandborstning påverkar tänderna.

Det funkar speciellt bra om man som jag har en 4-åring som är superintresserad av kroppen och allt vad som händer i den.

En annan sak som funkar bra hemma hos oss är att ha rutinen: efter tandborstning blir det bokmys. Det bästa Lilo vet är att läsa tillsammans och det fungerar som en liten belöning efter tandborstningen!

Mina bästa tips:

  • Använd en mild tandkräm, som Zendium Kids, som är behaglig för barnet.
  • Gör tandborstningen till något kul. Jag och Lilo brukar låtsas att hon jagar tandtroll med tandborsten. Hon tröttnar aldrig på den leken!
  • Gör en rutin att ha en mysstund direkt efter tandborstningen så att barnet vet vad som väntar.
  • Berätta hur tänderna fungerar och vad som händer när man äter för mycket godis exempelvis. Barn tycker att det är spännande med kroppen!
  • Använd en eltandborste – så mycket lättare att få rent.

Vi har sedan länge använt Zendium som vi bägge gillar för att den är just så mild jämfört med andra tandkrämer. Den minimerar de dåliga bakterierna och boostar de naturligt goda som är till för att skydda mot karies, ilningar och tandköttsproblem. Så fiffig!

#DenMedZ #zendium

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..