Nu har hon blivit mamma!

Äntligen är bebisen här.

Igår hände det – min poddkompis Cilla har fått sin dotter! Efter fem inseminationsförsök och fem IVF:er gjorde Cilla i slutet av januari en embryodonation. Hon blev gravid på första försöket och nu är alltså den lilla tjejen här – så fantastiskt!
(Här kan du läsa hela hennes historia).

Attachment-1

En embryodonation innebär att man använder sig av en annan kvinnas ägg och i Cillas fall också en spermadonator. Cilla brukar förklara det som att hon varit en ugn där andras DNA bakas ihop. En metod när ens egna ägg inte fungerar.

Och om du går med barnlängtan tänkte jag dela med mig av Cillas tips här (Cilla jobbar som samtalsterapeut och har samtalsgrupper om barnlängtan).

Cillas råd till dig som vill skaffa barn på egen hand:

1 Vänta inte för länge
”Vi har i hela våra liv blivit utbildade i hur vi ska undvika att bli gravida för tidigt men ingen har sagt hur fertiliteten kraftigt avtar redan från 30 års ålder och framförallt från 35 års ålder. Hade jag vetat hur statistiken ser ut hade jag börjat processen långt tidigare.”

2 Stå på dig!
”Bara att få en tid för en fertilitetsutredning var svårt för mig, det är annorlunda nu när det är lagligt för ensamstående i Sverige. Du kommer vidare med hjälp av information så ring, mejla, ställ frågor och var ‘jobbig’ och se till att du får det du behöver även om det kan vara motigt.”

3 Våga ta hjälp av nära och kära
”Man behöver stöd och någon/några att bolla alla beslut med. Välj ut en eller två vänner eller liknande och se till att de förstår din längtan och din ingång till processen och ha dem som stöd på vägen. Risken finns när man pratar med bekanta/vänner att de för över sin ångest i dina beslut. Alla ser olika på dessa frågor och du behöver vara grundad i det som är viktigt för dig.”

 

 1. Jenny skriver:

  Åh va glad jag blev nu!! Hälsa Cilla och gratta ❤
  Är själv ensamstående med en liten tjej som blev till via insemination.
  Älskar eran podd! Stor kram

 2. Hanna skriver:

  Åh vad kul!! Stort grattis till dottern Cilla!

 3. Karin skriver:

  Men gud, levt under en sten som inte vetat det där med hur mkt fertiliteten minskar efter 35-40?

 4. Anna skriver:

  4. Ha massor med pengar och inga etiska hämningar.

  1. Sanna skriver:

   Ja, kan du inte förklara ditt inlägg lite mer ingående? ”Intressant” inställning du har så undrar vad du grundar det på?

  1. anna1 skriver:

   Blandar du inte ihop embryodonation med surrogatmödraskap nu?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..