I annonssamarbete med AVTAL24

Jag blir sambo!

Men måste man skriva samboavtal?

Det är två stora steg jag och Niklas ska ta i vårt förhållande: bli sambos är första klivet och sen ska vi gifta oss (vi har inte bestämt datum än). Och det betyder så klart att vi har en massa praktiska saker att lösa. Som att fixa om planlösningen i min lägenhet för att våra döttrar ska få varsitt rum som de ska vara med och planera från scratch.

När man älskar någon och är kär så kanske det sista man vill tänka på är: Men vad händer om det tar slut mellan oss? Inte en så romantisk eller kul tanke, men ändå så viktig att ha med sig när det finns barn inblandade. De måste få vara trygga jämt även om jag och Niklas skulle bestämma oss för att gå åt skilda håll. 

Men vad händer med exempelvis min lägenhet som vi kommer att bo i om vi splittar? Och allt annat vi äger eller köper ihop? Måste vi verkligen skriva ett samboavtal eller äktenskapsförord? 

Det här är något jag dragit mig för att ens ta tag i för det har känts så jobbigt. För i mitt huvud sitter man på något stelt kontor och får en massa juridiska frågor som man kanske inte förstår sig på. Och så kommer kanske fakturan som en chock sen…


Därför är jag så glad att jag fått testa just den här tjänsten hos Avtal24 – kunde inte komma lägligare i mitt liv!

IMG_1550

För med dem skriver man det avtal man behöver i lugn och ro – hemma genom deras webbsida. Och ALLTID till ett fast pris. Känner man behov av att prata igenom saker för att veta vad man verkligen behöver så kan man göra det med en av deras jurister via telefon (jag gjorde det och det var så bra).

Det vi har fått rekommenderat genom dem är äktenskapsförord och testamente . Samboavtal behövs inte eftersom det är så att en av oss köpte lägenheten innan vi blev tillsammans. Om bostaden däremot har köpts för att bo i gemensamt ska värdet delas lika vid en separation, oavsett vem som betalat eller står på kontraktet.

När man gifter sig delas värdet av alla tillgångar lika vid en skilsmässa. Men vill man att fördelningen ska vara på ett annat sätt så behöver man skriva ett äktenskapsförord. 

Och varför ett testamente? Hur jobbigt det än kan kännas att tänka på vad som händer om man går bort så är det här viktigt att ta tag i. För mig är det så viktigt att Lilo får ärva det jag äger (jo, det är ändå en slant i lägenhetsvärdet). Att skapa en trygghet för henne kommer alltid att vara det viktigaste i livet för mig. Ett tips är att se över vad som händer med dina tillgångar om något händer dig! Om du undrar så gå bara in på Avtal24:s sida (kostar ju inget) för att kolla vad som gäller!

  1. kem skriver:

    stort grattis till att ni ska flytta ihop 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..