Tre mammor som vågar visa sina ”riktiga kroppar”

Tre mammor du vill följa på insta.

Att tro att man ska se ut som innan man fick barn typ en kvart efter att man har fött är bara så tröttsamt. Jag blir så glad av de här powermorsorna som visar sina kroppar som de flesta faktiskt ser ut efter att de fått barn.

HEJA…

…Moa Hjelmer!

View this post on Instagram

Kolla på den här superatleten! 🔝💪💪🔝 Kanske inte riktigt ser ut som en atlet borde? 🤔 Vad är för konstigt med hennes mage? Vad håller brösten på med? Vart är musklerna? Ser lite klen ut? Det konstiga med magen kallas FETT. Vecken på magen kallas för ÄRR. Brösten är vilda och fulla med MJÖLK. Och musklerna finns nog där ändå för bilden visar när jag VINNER. När den här bilden togs så hade den här kroppen för exakt 4 månader sedan fött sitt andra BARN. Och nu var det dags för den första TÄVLINGEN. Barnet AMMADES före och efter, utan synbar påverkan 👍👍 😘 #stafett #tävling #4månader #postpartum #kroppspositivism #fett #elitidrott #amning #stark #snabb #supermama

A post shared by Moa Hjelmer (@moahjelmer) on

 

…Emelie Andersson!

View this post on Instagram

Så här va; Jag kan vara överviktig, må bra, vara tillfreds men ÄNDÅ ha en sund inställning till kost och möjligen träning. Om jag är överviktig och mår dåligt över vikten och känner mig ful/oattraktiv eller vad det nu än må vara för känsla. Inte fan hjälper det mig att komma in på en hälsosam livsstil igen? Mitt mående kommer då, med största sannolikhet att tvinga in mig i en ond spiral där jag äter för att jag mår dåligt och sedan mår dåligt över att jag äter. Ser ni cirkeln? På vilket sätt får det någon människa att må bra och förflytta sig från punkt må dåligt till punkt må bra? Måste alla diskussioner som handlar om kroppspositivitet tolkas som att en uppmuntrar till en ohälsosam livsstil? Det är precis tvärtom. Jag uppmuntrar att DU, oavsett hur du ser ut, ska må bra! Mår du bra så löser sig resten oavsett om du vill gå ner i vikt, stanna i vikt eller gå upp i vikt. OKEJ? Love you, puss! ________________________________________________________ #kroppspositiv #kroppspositivism #mammamage #bodypositive #bodypositivity

A post shared by 🇸🇪 Emelie 🏠Uppsala (@mediamamman.se) on

 

…Fi Lindfors!

View this post on Instagram

Det går mode i hur en kvinnokropp ska se ut. Låt det sjunka in… Frodig och köttig i ögat på Zorn, timglasformad a la pinuppa på fyrtiotalet exempelvis, eller tunn som Twiggy långt senare. En period skulle en också helst se ut som en heroinist (heroine chic), sen opererade en hel generation (typ) in silikon i brösten & nu för tiden ska en vara "naturlig & hälsosam" (som om en kan se utanpå om någon är hälsosam) & ha persikorumpa & ba #bootygoals. Strong is the new skinny" heter det & en bryr sig om hur kroppen mår, på riktigt. Men tittar en på alla tillrättalagda bilder så bryr en nog sig – precis som vanligt – mest om hur kroppen ser ut. Inga såna här dallriga magar så långt ögat når (om en inte går in på alla härliga kroppspositiva sidor, vill säga) Förstår ni vilken miljardindustri som skulle gå i stöpet om kvinnor slutade försöka pleasa & anpassa sig? Hur många rakhyvlar, krämer, piller, behandlingar & dieter skulle bli sålda då? I Kina knöt de kvinnors fötter så att de deformerades till sk liljefötter för att se till att kvinnor trippade fint. I Europa snörade en åt liven på kvinnor så de svimmade i tid & otid. Det är ju svårt att göra revolt & kicka ass om en inte kan röra sig ordentligt liksom. Dessutom var det önskvärt med blek hud som en fixade med ett vitt puder. Problemet var att det innehöll arsenik så folk dog. Allt för idealet. Men förstår ni hur sjukt det är? En föds i en kropp. Det är inget en "förtjänar" eller kan påverka. Lika lite som en kan påverka var, eller att en föds alls. Sen bestämmer någon vad som är snyggt & önskvärt & sen försöker alla se ut så, trots att det är helt omöjligt för alla att se likadana ut. (Varför vill en ens se ut som "alla andra"?) Funderar mycket på vad vi kvinnor skulle kunna uppnå om vi inte var så satans jävla upptagna med att pleasa.. Men visst rör det på sig? Visst känner ni också hur det bubblar? Vi håller på att ta makten över våra liv på riktigt & kanske en del i det kan vara nåt så trivialt som ofiltrerade, råa bilder på Instagram, eller att en slänger rakhyveln. Jag vet iaf att systerskap är vägen framåt. Att vi har varandras ryggar ❤ #mammapeppen

A post shared by Fi, helt enkelt.. (@heltenkeltfi) on

  1. Ewa skriver:

    Om man har slät och platt mage, inga celluliter eller valkar, har man ingen ”riktig kropp” då? Jag känner mig då verkligen verklig.

  2. Jag har svårt att förstå hela denna rörelse. Om vi ska uppmuntra till att alla ska få se ut som vi vill, vilket vi självklart ska. Varför ska vi fortsätta fokusera på just hur vi ser ut? Sluta fokusera på det och fokusera på vad vi gör istället. Kanske inte kommentera utseendet överhuvudtaget på bilderna som läggs ut, fokusera på vad ni gör istället. Flytta fokus liksom!

    1. Ewa skriver:

      Word!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..