Nej, jag har inget behov av att komma tillbaka till min ”gamla” kropp

Bilder på kejsarsnittet, preggomagen och kroppen efter barn.

Jag hittade de här gamla bilderna från min graviditet. De är tagna en vecka innan Lilo föddes.

lknnskjna

Och när jag tittar känner jag bara: vad kroppen är mäktig ändå. Tänk att den klarar av att baka, bära och föda ut en person!

Så varför är vi så hårda mot våra kroppar efter vi har fått barn? Och varför får det inte synas att vi har fått barn? Kroppen behöver ju tid för att återhämta sig så varför låter vi inte vara den göra det utan stress?

20131204-122740

Cirka en vecka efter förlossningen.

För mig är det självklart att det syns på min kropp att jag har fått barn. Jag känner inget behov att ha en platt mage utan spår efter min preggo-mage. Livet liksom!

Plåtning för mama våren 2017.

I april.

Nej, jag kommer aldrig att komma tillbaka till kroppen jag hade innan jag fick barn. Men jag ser heller ingen anledning till att göra det. Jag är istället tacksam att min kropp har återhämtat sig så bra med åren. Jag har aldrig bantat efter graviditeten, aldrig toktränat eller förbjudit mig själv från att äta något jag är sugen på. Min kropp är min vän, inte min fiende.

Img 8663.jpg

Taco hej!

 1. Vet ingen som är så besatt av kroppar som du! Vad vill du säga? Alla som visar upp sin kropp och i samma inlägg gapar om mammamage och kroppshets spyr jag på! Jag skiter i hur du ser ut! Du duger som du är!! Precis som alla andra!

 2. Du är normsmal. Vad händer?

 3. Linda skriver:

  Hur många gånger ska du köra samma inlägg??
  Och jag som efter andra ungen hade platt mage 2 timmar efter förlossningen ser inte ut som en mamma bör då??
  Skifta fokus. Snälla! Låt kroppar vara kroppar oavsett hur dom ser ut. Alla har olika förutsättning, gener, etc och ingen är den andra lik så varför dra paralleller till att en ”mammakropp” minsann ska ha synliga märken efter en graviditet.
  För tänk om man ej har det. Är man mindre mamma då.

  1. Ewa skriver:

   <3 så sant!

 4. Ewa skriver:

  Men tänk att få en ny kropp, det är väl helcool? Håller också en annan kommentar. Nu vid Nobel blir det prinsessproblem? Och att vi borde ha Lööfvin-Trump som president. Jag sätter min sista guldtia:-)

 5. Petra skriver:

  Det går rundgång på dina inlägg mest hela tiden.

  Du har skrivit detta minst 10 gånger redan. Tjatigt att läsa om samma sak om och om igen. Ta det som konstruktiv kritik.

  1. Ewa skriver:

   Word

  1. M skriver:

   Håller med till 100%, samma ämnen går på rundgång heeeela tiden

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..