Nej, jag har inget behov av att komma tillbaka till min ”gamla” kropp

Bilder på kejsarsnittet, preggomagen och kroppen efter barn.

Jag hittade de här gamla bilderna från min graviditet. De är tagna en vecka innan Lilo föddes.

lknnskjna

Och när jag tittar känner jag bara: vad kroppen är mäktig ändå. Tänk att den klarar av att baka, bära och föda ut en person!

Så varför är vi så hårda mot våra kroppar efter vi har fått barn? Och varför får det inte synas att vi har fått barn? Kroppen behöver ju tid för att återhämta sig så varför låter vi inte vara den göra det utan stress?

20131204-122740

Cirka en vecka efter förlossningen.

För mig är det självklart att det syns på min kropp att jag har fått barn. Jag känner inget behov att ha en platt mage utan spår efter min preggo-mage. Livet liksom!

Plåtning för mama våren 2017.

I april.

Nej, jag kommer aldrig att komma tillbaka till kroppen jag hade innan jag fick barn. Men jag ser heller ingen anledning till att göra det. Jag är istället tacksam att min kropp har återhämtat sig så bra med åren. Jag har aldrig bantat efter graviditeten, aldrig toktränat eller förbjudit mig själv från att äta något jag är sugen på. Min kropp är min vän, inte min fiende.

Img 8663.jpg

Taco hej!

 1. Vet ingen som är så besatt av kroppar som du! Vad vill du säga? Alla som visar upp sin kropp och i samma inlägg gapar om mammamage och kroppshets spyr jag på! Jag skiter i hur du ser ut! Du duger som du är!! Precis som alla andra!

 2. Hur många gånger ska du köra samma inlägg??
  Och jag som efter andra ungen hade platt mage 2 timmar efter förlossningen ser inte ut som en mamma bör då??
  Skifta fokus. Snälla! Låt kroppar vara kroppar oavsett hur dom ser ut. Alla har olika förutsättning, gener, etc och ingen är den andra lik så varför dra paralleller till att en ”mammakropp” minsann ska ha synliga märken efter en graviditet.
  För tänk om man ej har det. Är man mindre mamma då.

 3. Men tänk att få en ny kropp, det är väl helcool? Håller också en annan kommentar. Nu vid Nobel blir det prinsessproblem? Och att vi borde ha Lööfvin-Trump som president. Jag sätter min sista guldtia:-)

 4. Det går rundgång på dina inlägg mest hela tiden.

  Du har skrivit detta minst 10 gånger redan. Tjatigt att läsa om samma sak om och om igen. Ta det som konstruktiv kritik.

 5. Inte bara fick jag enormt stöd och inspiration i min först så ensamma värld kring att vilja ha barn, utan jag fann också en otrolig förebild och idol i dig samtidigt. Först ledde du vägen mot ett barn- nu är jag gravid i v9 som självstående (och inte det minsta ensam) och nu visar du även vägen för mig efter en förlossning mot att älska och acceptera sin egen kropp. Tack Annika 💋🙏🏽

 6. Hur var det nu med att fokusera bara på det yttre?
  Och som någon skrev i ett annat inlägg, om jag har platt mage, inga synliga ”bebismäkren! på min kropp har jag inte en ”mammakropp” då!

  Själv tränar jag hårt och äter bra för att jag mår bra av det och för att min kropp ska klara alla de utmaningar jag utsätter den för. Att jag har barn syns genom att man kan titta på min dotter, det behöver jag inte visa via min mage.

  Börja fokusera på det du gör istället för hur du ser ut.

  1. Träning och äta bra behöver absolut inte ha något med det att göra, se bara elitidrottare Mot Hjelmer Annika skrev om häromdagen. Platta magar, oavsett om de är oförändrade av graviditeter och förlossning, ser vi väl tillräckligt av i medier och behöver knappast lyftas mer?

   1. Jag anser inte att någon kropp behöver lyftas. om man vill få bort fokus från hur vi ser ut menar jag att man måste just flytta fokus.

    Eftersom jag uppfattar Annikas inlägg som att man tränar och äter nyttigt bara för att komma tillbaka till sin kropp ville jag ge en annan sida till varför man är noggrann med sin mat och sin träning. Allt handlar inte om utseende, inte ens för dem som tränar.

    Som sagt, vill man pusha för att alla ska få se ut som de vill (vilket är självklart) så bör man fokusera på allt annat än just det, även i kampen för just det.

    1. Vettigaste kommentaren! Trött på dubbelmoralen i att tjata om kroppshets samtidigt som man visar bilder på ‘normala kroppar’ (och i ärlighetens namn så dessa fin-fotograferade bilder knappast vardagsrealism heller eller hur?). Även trött på tendensen att vrida träning till utseendefixering. Vem bestämmer det? Har 2 barn. Tränar för att jag trivs med det. Det är avstresssnde och gör mig dessutom pigg. Det finns väl för övrigt ganska många bevisade hälsoeffekter av träning?
     Ja och min mage är platt, säkert kombination träning och gener. Har aldrig fläkt ut den i social medier och planerar det inte heller. Gissar också att de flesta som tränar beter sig preciiiiis som mig. Vägrar skämmas för att jag lever hälsosamt och känner mig som lika mkt morsa ändå.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..