Osnubbig gravidapp, håll-käften-klänningar och insikt

Dags för fredagslistan!

Veckans…

…mammor i ”håll-käften-klänningar”: J-Lo och Sara Danius

Foto: FilmMagic

Någon gång livet ska jag ta exakt så mycket plats med en outfit. Vilken jäkla wow-klänning (från Giambattista Valli) på Jennifer Lopez.

640@60

Foto från Expressen.

Och Sara Danius på Nobelfesten! Här snackar vi äkta håll-käften-klänning!

…app: Preggo

app preggo

”Snubbar borde inte få göra gravidappar!”, tyckte min vän Anastelle (har två barn själv) som nu utvecklat en MODERN gravidapp (gratis), Preggo, utan en massa jäkla vikthets, antaganden om att man lever i en heterorelation eller ens har en relation. Den är helt enkelt väldigt inkluderande och välgjord. 

…lyckorus: Bettinas bilder

bara rumpor

I vår kommer min barnbok ”Bara rumpor” och det är blir ett SÅNT lyckorus i mig när jag ser hur Bettina Johansson sätter bilderna till mina ord. Hon är fantastisk!

…namn: Sophia och Jackson

babynamn

Nu har jänkarnas årliga bebis-topp-namn-lista kommit och de namn som föräldrar ger sina barn är Sophia och Jackson. Är inte Sophia lite tråkigt?

…insikt: Jag är en bra mamma

Ajsijsjttachment-1

Jag tvivlar ofta på om gör rätt i mitt föräldraskap och har kommit på att istället för att lägga tid på tvivel ska jag lägga på att tänka på att jag är en bra mamma. Jag måste fasen lära mig att sluta låta de negativa tankar ta över de positiva. Så nu fokuserar jag på att jag är bra mamma, istället för att känna mig otillräcklig.

Ha en härlig helg!

/Annika

 

 1. Ewa skriver:

  Osnubbig gravidapp? Konstigt, det är kvinnan som är gravid. Det här med Vi är gravida får mig att undra om jag sov på den biologilektionen.

 2. Julia skriver:

  Kan ett namn vara tråkigt? Klart att man kan förknippa ett namn med olika saker, egenskaper och personer (positivt eller negativt), men jag tänker att det namn som föräldrarna väljer till sitt barn är det rätta namnet för barnet. Vi valde namn som kändes rätt för våra barn och namn som vi tycker är fina. Alla namn (tilltalsnamn och mellannamn) har vi valt med omsorg. /mamma till en Sofia

  1. Petra skriver:

   Nej, ett namn är aldrig tråkigt. Vuxna personer som raljerar kring ett barns namn är däremot jättetråkigt. Jag tycker ni valde ett jättefint namn på er dotter och jag vågar gissa att Annika själv hade blivit vansinnig om någon kommenterat hennes dotters namn.

  1. Petra skriver:

   Sofia är ett jättefint namn!

   Hittepånamn är det inte.

 3. Anna skriver:

  Tycker det känns ogenomtänkt hur du går på om det negativa med ”vikthets”. Det är väldigt ofta medicinskt indicerat att diskutera vikt, inte minst bland gravida kvinnor. Fetma = ökad risk diabetes (bland annat!!) = ökad risk för mängder av komplikationer, däribland att barnet dör. Mvh gynekologen

 4. Äpplet skriver:

  Jag använder fyra olika gravidappar just nu och ingen passar in på beskrivningen att de skulle prata vikt och mamma-pappagrejen. Ska bli spännande att se hur din kompis app skiljer sig. Hoppas den är bra!

 5. Ewa skriver:

  Vad man döper sin dotter till, här kanske det är håll-käften varning? Sara Danius klänning/outfit, draperi/färgerna-skriker-i-ögonen/mycket tyg? också håll-käften, det var hennes val, men skulle ALDRIG varit mitt val.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..